Forstander om busulykke: Alle har det godt

En bus med elever fra dansk efterskole væltede kort efter middag om på siden nær den svenske by Lofsdalen. Fire elever har fået 'lidt knubs', men alle har det godt, forsikrer efterskolens forstander

Forstander om busulykke: Alle har det godt

Vores kollegaer fra Aftonbladet sætter dig her ind i historien

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En bus med elever fra Vesterdal Efterskole ved Middelfart er forulykket nær den svenske by Lofsdalen.

Bussen væltede om på siden, da den kom for tæt på den snedækkede rabat, men alle har det godt, fortæller efterskolens forstander, Peter Aagaard Johnsen til Ekstra Bladet.

- De har det okay. Der er fire stykker, der har fået lidt knubs, men alle er okay. De fire elever, der har fået knubs, er kørt på skadestuen, men det er foregået stille og roligt uden blå blink, og der er selvfølgelig personale med, siger han.

Venter på anden bus
Peter Aagaard Johnsen befandt sig allerede på destinationen, da bussen forulykkede. Ud over den forulykkede bus var en anden bus med elever fra efterskolen på vej mod Lofsdalen.

- Lige nu venter vi på, at den bus, der ikke er forulykket, ankommer her til destinationen, hvorefter den så kører tilbage og henter eleverne fra den forulykkede bus. De er lige nu på en gård, hvor de er blevet tilset af læger og redningspersonel. Så vidt jer er orienteret, er det cirka 15 kilometer herfra, siger forstanderen.

- I aften, når alle er ankommet her til destinationen, samler vi alle elever, og så kommer der en krisepsykolog, så vi er sikre på, at alle har det godt.

Svensk politi modtog anmeldelsen om den forulykkede bus kort før klokken 13.

Udenrigsministeriets borgerserservice oplyser til Ekstra Bladet, at de er bekendt med ulykken.

Lofsdalen ligger cirka midt i Sverige ikke langt fra den norske grænse og er i løbet af vintersæsonen et populært skisportssted.