Forsvandt for tyve år siden: Nu skal danske politihunde finde ham

Specialtrænede nedgravningshunde fra Danmark skal lede efter den forsvundne tourmanager Lelle Hildebrand i Sverige

Lennart 'Lelle' Hildebrand har været forsvundet i snart 20 år, men svensk politi håber, at fire danske politihunde og deres førere nu kan finde liget. Politifoto.
Lennart 'Lelle' Hildebrand har været forsvundet i snart 20 år, men svensk politi håber, at fire danske politihunde og deres førere nu kan finde liget. Politifoto.
Følg Krimi

Fire danske politihunde og deres hundeførere rejser senere i juni til Sverige for at lede efter liget af den 37-årige Lennart 'Lelle' Hildebrand, der forsvandt sporløst i 1999 efter en rockkoncert i Sølvesborg i Sydsverige.

Politihundene er specielt trænede i at finde nedgravede lig.

Bo Lundqvist fra svensk politis afdeling for 'kolde sager' bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de danske politihunde og førere kommer til området Arkelstorp nordøst for Kristianstad den 19. og 20. juni for at lede efter Lennart Hildebrand.

Svensk politi har en formodning om, at hans lig ligger begravet i et område omkring Arkelstorp, nærmere bestemt Brunstorp og Kaffatorp.

- Har I et begrundet håb om, at finde liget?

- Ellers ville jeg ikke have sat eftersøgningen i gang. Vi leder, indtil vi finder ham, siger Bo Lundqvist til Ekstra Bladet.

Mange steder at skjule et lig
- Det er et besværligt terræn, blandt andet med stenbrud. Der er mange steder at skjule et lig, særligt hvis man er lokalkendt, siger Bo Lundqvist.

Området, hvor de danske nedgravningshunde skal arbejde, er ikke tidligere blevet gennemsøgt med hunde. Organisationen Missing People har tidligere undersøgt andre området ved Kristianstad.

Hvis politihundene ikke finder noget, bliver svensk militærs specialister i svært terræn sat ind i eftersøgningen ugen efter.

Svensk politi har selv lighunde, der er fantastiske til at opsnuse lig i vandet. Det gav resultat under eftersøgningen af den myrdede og parterede svenske journalist Kim Wall i ubådsssagen, hvor de svenske lighunde hjalp dansk politi med at finde kropsdelene.

Ubådsmysteriet: Lighundene, der skabte gennembruddet

Men svensk politi har ikke på samme måde 'nedgravningshunde', der kan finde lig i jorden. Derfor har afdelingen for 'kolde sager' bedt om hjælp fra dansk politi.

Forsvandt med 74.000 kr.
Lennart 'Lelle' Hildebrand, der arbejdede som turné-leder for et rockband, forsvandt den 25. januar 1999 efter en koncert i Sölvesborg i Blekinge. Han forsvandt med en taske med 74.000 kr. i kontanter.

Tasken med pengene blev en uge efter hans forsvinden fundet indefrosset i isen i søen Immeln, men der var ingen spor efter Lelle Hildebrand.

Politiet havde en teori om, at en navngiven rockmanager havde skudt 'Lelle', men beviserne holdt ikke og mistanken blev opgivet.

Den pågældende manager blev senere idømt livsvarigt fængsel for et opsigtsvækkende trippel-drab, og han står snart til prøveløsladelse.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+