Forsvarer: Drop hemmeligheds- kræmmeri om tre døde

Sygeplejerske bliver muligvis mødt med endnu en sigtelse for drab i mjystisk sag om dødsfald på sygehus

En 30-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus er fortsat sigtet for tre drab og risikerer sigtelse for et fjerde. (Foto: Per Rasmussen/PRIVATFOTO)
En 30-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus er fortsat sigtet for tre drab og risikerer sigtelse for et fjerde. (Foto: Per Rasmussen/PRIVATFOTO)
Følg Krimi

Hemmelighedskræmmeriet hviler fortsat tungt over sagen om det tredobbelte dødsfald, der skete på Centralsygehuset i Nykøbing F. natten mellem den 28. februar og 1. marts.

En 30-årig sygeplejerske sigtes for at have forvoldt de tre personers død og for på samme nattevagt at have forsøgt at ombringe en fjerde patient. Men oplysningerne om sagens reelle karakter er fortsat sparsomme, og sådan skal det åbenbart fortsat være, besluttede Retten i Nykøbing F., der her i formiddag igen valgte at lukke dørene, da man skulle tage stilling til fortsat varetægtsfængsling af sygeplejersken.

Hun har været fængslet, siden hun blev anholdt den 1. marts, men nægter sig skyldig i de alvorlige anklager.

Forsvarer vil have åbne døre
Både af hensyn til hende og til den betydelige offentlige interesse for en sag, hvor tre mennesker tilsyneladende er blevet ombragt på et offentligt sygehus, valgte hendes forsvarer derfor at protestere mod fortsat dørlukning.

- Politiet har fået en betydelig grad af arbejdsro allerede. Nu må hensynet til min klient og offentligheden veje tungere end det fortsatte hensyn til politiets efterforskning, protesterede forsvarsadvokat Jørgen Lange.

- Vi står i en situation, hvor politiet i alvor giver udtryk for at man gerne vil ’foretage endnu ikke afklarede efterforskningsskridt’ – tilsyneladende uden at vide, hvad man går efter, sagde forsvareren og erklærede, at han vil indbringe spørgsmålet om fortsat dørlukning for Østre Landsret.

Landsretten har tidligere ophævet en kendelse om såkaldt dobbelt dørlukning i sagen, som ellers indebar, at end ikke sigtelsen mod sygeplejersken måtte offentliggøres. Ved den lejlighed tilkendegav landsdommerne samtidig, at almindelig dørlukning kunne opretholdes, fordi sagen og hele efterforskningen fortsat var i en indledende fase.

Den 30-årige sygehusansatte sigtes muligvis for yderligere et drab, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Inden dørene blev lukket for offentligheden nåede anklageren at oplyse, at det overvejes, om kvinden skal sigtes for endnu et drab, ifølge det lokale medie.

Der rejses ikke yderligere sigtelser i dag, men ifølge Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efterforskes der med henblik på afklaring af, om der er sket endnu et drab.

Retsmødet sluttede med, at varetægtsfængslingen af kvinden opretholdes i foreløbig fire uger frem til 16. juni.

Opdatering 11:38: Ritzau udsendte i første omgang en meddelelse, hvor de citerede Folketidende for, at kvinden var blevet sigtet for endnu et drab, men Folketidende skriver, at det kun overvejes, om kvinden sigtes for mere end de tre drab.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+