Annonce:
Annonce:

Forsvarer efter dom: - Det er drabet uden motiv

Ankede livstidsdom på stedet i forbindelse med domsafsigelse ved Retten på Frederiksberg

Tirsdag eftermiddag blev to mænd idømt livstid for drabet på radiovært Nedim Yasar. Reporter Camilla Marie Nielsen gør dig klogere.
Annonce:
Følg Krimi

- Chokeret og overrasket, men ellers fattet.

Sådan beskriver Mai-Britt Storm Thygesen sin klient Alexander Findanis' reaktion, efter han tirsdag blev idømt livstid for drabet på radioværten Nedim Yasar, der var tidligere bandekriminel på den københavnske vestegn.

- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med dommen, og derfor ankede vi stedet, siger hun.

Alexander Findanis blev dømt for at have affyret de dræbende skud, mens hans ven Martin Binni Svanberg blev dømt for at have kørt flugtbilen. Begge har nægtet sig skyldige hele vejen igennem sagen.

- Det er en speciel sag, hvor anklagemyndigheden ikke har fremlagt noget motiv, og hvor der heller ikke er fundet noget som helst sammenhæng mellem min klient og den dræbte, vurderer advokaten.

Annonce:

Nedim Yasar blev dræbt en aften i november 2018 på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Det skete efter, at han havde deltaget i receptionen på bogen 'Rødder' der omhandler hans tidligere kriminelle liv.

To fik livstid i sag om drab på radiovært

I forhold til dommen har advokaten flere indvendinger:

- For det første mener jeg ikke, at der overhovedet var beviser nok til at blive dømt. For det andet har der været en mangel på hårde beviser i sagen. Intet gerningsvåben, intet dna, ingen fingeraftryk og intet krudstslam.

- Og det gør, at man efter min opfattelse bør være ekstremt opmærksom, når man vurderer beviserne i sagen. Her burde man nøje have haft de grundliggende retssikkerhedsmæssige principper for øje om, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, mener Mai-Britt Storm Thygesen.

Læs Ekstra Bladets livedækning fra dagens retsmøde her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: