Forsvarer for rocker i sag om trippeldrab: Politiet har overhovedet ingen beviser

Snak om kriminalitet og voldsomme rockermærker skal udelukkende bruges til at sværte tiltalt rocker til, vurderer hans forsvarer

Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Ved gårsdagens retsmøde i trippeldrabssagen, løftede anklager, Jakob Buch-Jepsen, endeligt sløret for politiets vurdering af den præcise rollefordeling ved det tredobbelte drab på Frederiksberg i november 2015.

Her fortalte anklageren, hvordan Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen i følge hans vurdering deltog i selve likvideringen af de tre sovende unge, mens de to andre tiltalte, Jimmy Øgendahl og Benyamin Rahimi, på forskellig vis ydede støtte i forhold til sagen.

Anklager i sag om trippeldrab: - Der var tale om ren nedslagtning

Det forklarede anklageren ved sin afsluttende procedure, og netop den udmelding viede rockerens forsvarer, Berit Ernst, opmærksomhed, da hun efterfølgende gik i gang med sin egen afsluttende procedure.

- Det er først nu, vi får at vide, at Ian skal have været oppe i lejligheden. Og det korresponderer ikke med anklageskriftet, lød det fra forsvareren.

Herefter forklarede hun, hvordan der ikke står noget som helst om rollefordelingen. Tvært imod er der bebrejdelser mod de andre to om, hvordan de på forskellig vis  skal have hjulpet til med forberedelserne.

- Der er ikke nogen direkte bebrejdelse på Ian. Og der står heller ikke noget om, hvem det præcist skal være, der har udført gerningen, tilføjede hun.

- Det er fordi anklageren ikke har vidst det, da man udfærdigede anklageskriftet, og derfor står det på den måde, så man sidenhen har kunnet føje det til senere hen.

- Netop det er et moment, vi skal have med her, sagde forsvareren henvendt til nævningene og fortsatte:

- Det skal ikke være sådan, at man i en retssag kan lade tingene udvikle sig undervejs.

Sagen om trippeldrabet: Han fandt de dræbte

- Der er en udpræget mangel på beviser i den her sag. Er der et eneste sted - en eneste oplysning - der siger, at Ian har været i den lejlighed, spurgte forsvareren retorisk.

- Det mener jeg ikke, der er.

Kriminel
- Anklageren har under sin procedure brugt tid på at beskrive Ians person og den kriminalitet han har begået. Men i forhold til denne sag er det fuldstændigt ligegyldigt, hvilke mærker han har på sin vest.

- Det handler kun om at sværte ham til som en dårlig dreng. Men det har altså intet med denne sag at gøre.

- Er der tale om oplysninger, vi kan bruge til noget? Det har ikke nogen betydning, så det skal man se bort fra, sagde forsvareren.

- Man er uskyldig til det modsatte er bevist, tilføjede hun.

54757952.jpg
Derefter tog hun fat på de forskellige punkter, der i følge myndighederne knytter Ian Ramm Hansen til sagen.

Første punkt omhandlede håndteringen af en særlig Smith & Wesson revolver af samme type, der i følge politiets vurdering blev brugt ved de tre drab.

Skaffede våben
Under sagen har Ian Ramm Hansen erkendt at have købt et sådan våben først på aftenen forud for, at de sovende unge mænd blev likvideret i lejligheden på Christian Paulsens Vej.

Våbnet hentede han i en lejlighed på Vestegnen, har han forklaret, men allerede samme aften gav han våbnet videre til en anden person, forklarede han ligeledes uden at ville afsløre, hvem han gav våbnet til.

- Hvis man har erkender et våben - og det har Ian gjort - så skal han dømmes for det. Men det gør ham ikke automatisk til drabsmand.

- I sagen er der ikke fundet nogle gerningsvåben. Og vi ved faktisk ikke, om den her revolver vitterlig er drabsvåbnet. Vi ved hvilke våbentyper, der er brugt, men så ved vi ikke mere.

- Jeg siger ikke, at dette våben ER våbnet, og jeg siger heller ikke, at det IKKE er våbnet.

- Men  når anklageren bruger begrebet 'drabsvåbnet', så er det en tolkning. Det er en vurdering. Men det er ikke noget, vi ved, forklarede forsvareren.

- Blot fordi han ikke vil fortælle, hvem han har givet våbnet videre til, er ikke bevis nok til at knytte ham til sagen.

Her er rapsangen fra retsagen om Trippeldrabet

Også en hjemmekomponeret rapsang spiller i følge anklageren en central rolle i sagen.

Hør rapsangen her:

Rap til Sune - drabssag

Heller ikke den mener forsvareren er brugbar i forbindelse med sagen:

- Den er lavet 6. november - altså tre dage før drabene. Kunne A (manden bag sangen, red) vide, at tre mennesker senere skulle slås ihjel, og at der præcist skulle være tre personer i lejligheden, spurgte forsvareren.

Tilfældigheder
Under sagen har vidner forklaret, at det var mere eller mindre tilfældigt, hvem og hvor mange, der sov i lejligheden.

I sangen lyder det blandt andet 'der er no mercy med de tre', hvilket i følge anklagerens opfattelse er en direkte hentydning til de tre dræbte.

Anklager: Rapsang spiller central rolle i sag om trippeldrab

Omvendt har både A og Ian forklaret, at der med 'de tre' menes Ian, A og en tredje Bandidos-rocker.

- Havde A forud kendt til drabet, så havde det jo været oplagt, at også han havde været tiltalt i denne sag for tilskyndelse til drab.

- Der er 13 sange i alt, der alle handler om, at nogen skal stikkes skydes eller 'choppes' ligesom, der skal ordnes kvinder. Men der er ikke nogen episoder, der passer til de forskellige sange, sagde forsvareren.

Fnisende rocker vidne i drabssag: Derfor skrev jeg rap-sang

- Da A var i retten og forklare sig, så jeg en mand, der var virkelig flov over, at de her sange nu skulle udstilles i pressen.

Under sagen har anklageren gentagne gange beskrevet, hvordan et drab på den tiltalte rocker Ian Ramm Hansens lillebror, Jon Patorra der blev dræbt i september 2012, skulle spille en rolle i forhold til det samlede motiv i trippeldrabssagen.

- Men ingen af de tre i lejligheden havde noget som helst med det drab at gøre, sagde forsvareren.

Afslutningsvis forklarede hun, hvordan det ikke var hendes opgave at udpege, hvem der eventuelt måtte stå bag, når der nu ikke var beviser mod hendes klient.

Alligevel gav hun sig derefter til at sandsynliggøre, hvordan den medtiltalte Benyamin Rahimi i følges hendes opfattelse godt kunne have noget med sagen at gøre.

Her var der både tale om et hævnmotiv, ligesom han passede på et signalement og samtidig havde haft krudtpartikler på sig.

Dertil kom hans tætte kontakt med den nu afdøde rocker, Umar Asghar, forud for de tre drab. Her nævnte Ian Ramm Hansens forsvarer, at der både havde fundet møder sted og været sms kontakt.

Retssagen fortsætter i dag med procedurer fra forsvarsadvokaterne til de to andre tiltalte.

Dommen falder senere i maj.

Trippelmordgratisversion

Liselotte mistede sin søn: - Jeg vidste, det ville ende med drab

Bror til offer for trippel-mord: Drabet kostede mig to brødre

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time