Forsvarer:- Frifindelse er kæmpe blodtud til justitsministeren

Advokater retter hård kritik af justitsminister Søren Pind efter slutning på langstrakt retssag

Fire mænd er i dag frifundet for medvirken til terror.
Fire mænd er i dag frifundet for medvirken til terror.
Følg Krimi

Frifindelsen for terrormedvirken i en langstrakt retssag får nu forsvarerne i sagen til at rette voldsom kritik mod justitsminister, Søren Pind.

- Frifindelsen er en kæmpe blodtud til Søren Pind, mener Michael Juul Eriksen, forsvarer for en af de fire tiltalte.

- Det var ham, der overfor pressen lancerede anklageskriftet og sendte det ud til pressen allerede samme dag, men det har man selvfølgelig undskyldt, lyder det endvidere fra advokaten.

Fire venner frifindes for medvirken til terror

Frifundet for medvirken til terror: Det har været en lang og frustrerende tid

- Der er tale om en klokkeklar frifindelse, og på den baggrund kan man overveje, om sagen overhovedet burde være rejst.

- Helt grundliggende, så mener jeg, at det ser meget uheldigt ud, når politikere blander sig for meget i sagerne. Og jeg mener derfor, at politikere bør afholde sig fra at profilere sig selv på store sager som disse, siger han.

Mette Grtih Stage var forsvarer for en af de nu frikendte.
Mette Grtih Stage var forsvarer for en af de nu frikendte.
 

Også Mette Grith Stage, forsvarer for en af de andre tiltalte, er betænkelig ved Søren Pinds opførsel i forbindelse med retssagen:

- Allerede inden, jeg og min klient havde set anklageskriftet var justitsministeren ude med bemærkninger om, at myndighederne havde en god sag. I dag er der så sket frifindelse, hvor dommere og nævninge var enige. Og på den baggrund er det altså betænkeligt, når justitsministeren allerede på et meget tidligt tidspunkt er ude med den slags bemærkninger, siger Mette Grith Stage.

- Det er særdeles betænkeligt, at ministeren går ud og udtaler sig om, hvordan han mener beviserne er i en sag. Der er jo en risiko for, at nævninge ubevidst kan blive påvirket.  Eller at andre for den sags skyld kan lade sig påvirke, siger hun.

Pind om terror-frifindelse: Hmm...

- I øvrigt finder jeg det uhørt, at ministeren går ud og præsenterer anklageskrifter. Det er da bekymrende for både min klient og jeg.

Hun mener, at ministeren har været på alvorlig glatis i forbindelse med sagen:

- Allerede, da der blev rejst tiltalte var jeg overrasket. For jeg har hele tiden ment, at sagen mod min klient var meget tynd. Dernæst, så mener jeg, at når der alligevel er taget det skridt at rejse tiltale, så bør man fra myndighederne og ministerens side indskrænke sig til til at kommentere sagen med en udtalelse om, at lade retten tale, siger Mette Grith Stage, der fortæstter:

- Mildest talt, så mener jeg, at Søren Pind har gjort en uheldig figur. Jeg kan se, at han efter frifindelsen har været ude med en kommentar til frifindelsen ,der lyder 'hmmmm.'  Heri, vurderer jeg, ligger der en vis skepsis overfor den konklusion, som en enig ret i dag er kommer frem til.

- Men det ligger jo godt i tråd med hans optræden indledningsvis, siger hun og tilføjer:

- Jeg har stor ros til dommere og nævninge for at sætte sig ud over dette.

Advokat Jesper Storm Thygesen, forsvarer for en tredje af de frikendte, har følgende holdning:

- Jeg kan tilslutte mig det, min kolleger allerede har sagt. Jeg mener også ,det er problematisk, når ministeren allerede var ude og kommentere på sagen allerede inden, den overhovedet var begyndt, siger advokaten.

Han tilføjer:

- Det her lugter lidt af, at ministeren ikke har kunnet styre sine følelser i forbindelse med sagen. Og det er vel det, der gør, at at han har haft så stort et behov for at placere et ansvar.

- For gerningsmanden er jo død. Og så har det åbenbart været vigtigt at kunne finde nogen andre at placere ansvaret hos, lyder det.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.