Forsvarer kræver ny efterforskning i sag om skuddræbt rocker

- Jeg glæder mig til at få nye øjne på sagen i landsretten, siger advokat og anker dom på 14-års fængsel

I kølvandet på Aarhus byrets dom i dag på 14 års fængsel til en 22-årig mand fra Åbyhøj vil hans forsvarer Jan Schneider, Aarhus, nu kræve at der igangsættes ny efterforskning.

Det sker samtidig med, at han har anket byrettens dom til Vestre Landsret.

- Jeg ser frem til, at der kommer nye øjne på sagen i landsretten.

- Og jeg vil derudover bede om at få iværksat yderligere efterforskning med henblik på at underbygge min påstand om frifindelse, siger Jan Schneider til Ekstra Bladet.

Krimi 22-årig findes skyldig i dræbende skud på åben gade

14 års fængsel lød afgørelsen på, da retten i Aarhus i dag dømte den 22-årige østjyde for ikke alene drab, men også for grov vold.

I følge dommen sendte den 22-årige i februar en byge på seks skud på åben gade mod en 26-årig rockerrelateret mand fra Randers. Skuddene ramte, men i første omgang overlevede den 26-årige sine omfattende skader

Skudoffer døde efter to måneder
To måneder senere afgik offeret dog ved døden, og dermed ændrede sagen sig til en drabssag.

På det tidspunkt sad den nu dømte i arresten i en helt anden voldsom sag, hvor en jævnaldrende mand var blevet slået, nikket skaller, stukket og beskudt i benene og på kroppen.

Da hans fængsling skulle forlænges sidst i april i år, kunne politiet så tilføje en sigtelse for drab.

Under hele efterforskningen har den 22-årige nægtet at tale med politiet, som derfor har haft vanskeligt ved at opklare sagerne.

- De her sager har virkelig krævet noget af vores efterforskere, for ingen af de implicerede - hverken tiltalte eller de forurettede - har haft lyst til at tale med politiet. Det er takket være flot og intenst politiarbejde, at vi får en god dom i dag, så jeg kan kun være tilfreds, siger anklager Dorthe Lysgaard fra Østjyllands Politi.

Den 22-årige og hans forsvarer ankede dommen på stedet.