Annonce:
Annonce:

Forsvarer om elev-sex: Det var umoralsk

Forsvarer opfordrer landsretten til at skelne skarpt imellem voldtægts-tiltalt lærers moral og hans mulige strafbare handlinger i seksuelt S/M-forhold til 17-årig pige

Den voldtægtstiltalte tidligere lærers forsvarer gik i sin procedure kraftigt i rette med den forurettede kvindes troværdighed. Privatfoto
Den voldtægtstiltalte tidligere lærers forsvarer gik i sin procedure kraftigt i rette med den forurettede kvindes troværdighed. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): Det VAR umoralsk, hvad den nu voldtægtstiltalte tidligere lærer, dj og sceneinstruktør kastede sig ud i for at få samlejer med en ungdomsskoleelev og teenagepige helt tilbage til 2015.

Det slog den nu 48-årige sjællænders forsvarer Louise Milthers fast i sin procedure forud for dommen om nogle timer i den komplicerede straffesag i landsrettens sal 218 om den livserfarne lærer og den purunge 17-årige pige, som han åbenlyst havde forelsket sig i.

- Min klient har erkendt, at det var forkert og umoralsk. Men her er det vigtigt at skelne mellem, hvad man kan synes om hans adfærd, og hvad der er strafbare forhold, sagde Louise Milthers.

Anklager om voldtægtssag: Lærer ville ødelægge elev

Annonce:

Manden næger sig skyldig i alle anklagerne, og Louise Milthers er enig i, at landsretten lige som Retten i Næstved sidste år bør frifinde manden for voldtægter, overgreb, trusler, ulovlig tvang og for at have misbrugt et lærer-elev-forhold til at opnå sex.

- Han var tovholder og havde på intet tidspunkt ansvar for eller tilsyn med hende, lød forsvarerens vurdering.

Faldt pladask for pigen
Louise Milthers lagde ikke skjul på, at hendes klient i begyndelsen af, hvad der senere udviklede sig til det umage kæreste-pars seksuelle og emotionelle, udnyttede falske profiler med to kendte scene-personligheder til at få sex med pigen. Han var faldet pladask for hendes talent og passionerede udstråling.

- Det er han ikke stolt af. Han var forelsket og ville gerne i kontakt med hende. Det var forkert og udtryk for dårlig dømmekraft. Men det er ikke i sig selv strafbart at bruge falske profiler overfor andre, fastholdt forsvareren, som ikke er i tvivl om, at hensigten med sms'erne var åbenlys.

Her er sexsagens kerne

Straffesagen mod den nu dømte 47-årige lærer, instruktør og dj kørte over tre dage som ankesag i Østre Landsret i København.

Sidste år blev han pure frikendt i Retten i Næstved, hvorefter statsadvokaten ankede dommen til landsretten. Her blev han torsdag eftermiddag i dømt en ubetinget fængselsstaf på seks måneders fængsel på grundlag af ét af anklagepunkterne: Et flertal af dommerne fandt det bevist, at han misbrugte sin betroede stilling som underviser til at opnå sex med den dengang 17-årige ungdomsskoleelev.

Manden var ellers ifølge det uændrede anklageskrift også tiltalt for gennem flere år at have voldtaget og seksuelt forulempet en nu 25-årig kvinde, da hun var teenager og i en periode hans elev på en ungdomsskole. Han havde senere ansvaret for hende i kunstneriske sammenhænge. Overgrebene skulle være sket 'flere gange ugentligt og ikke under 100 gange'.

Ingen af forholdene om voldtægter, seksuelle overgreb og ulovlig tvang blev han fundet skyldig i.

I begge retsinstanser har han erkendt en stor del af de praktiske omstændigheder omkring sit aldersmæssigt ulige seksuelle forhold til den nu 25-årige kvinde. Men han har nægtet sig skyldig i alle anklagepunkterne.

Det står også i bakspejlet klart for Louise Milthers, at pigen ikke gengældte den mindst to årtier ældre mands kærlighed.

Annonce:

- Hun har selv forklaret, at hun ikke havde hjertet med men var villig til at gøre, hvad der skulle til, for at komme til tops, sagde forsvareren, som hæftede sig ved, at den nu 25-årige kvinde direkte skrev til manden, at hun havde det 'fint med at dyrke sex'.

Ikke strafbart at lyve
Det er forsvarerens pointe, at den purunge kvinde, da hun var fyldt 17 år, helt frivilligt blev kærester og sexpartner med den mand, som lovede at fremme hendes karriere indenfor scenekunsten i Danmark.

- Hun opsøgte selv kontakten allerede i 2016, og skrev at hun gerne ville have sex bagfra og sendte et emoji-hjerte til manden. Efterhånden blev de kærester. Det understøttes også af, at de gik i biografen og tog på en rejse sammen til Prag, påpegede Louise Milthers, som generelt har svært ved at tro på den unge kvindes forklaring om, at hun skulle have været udsat for tvang.

Hun fremhævede i sin procedure, at hun fem dage efter turen til Prag i 2019 skrev, at hun gerne vil rejse igen.

Annonce:

- Det er uforståeligt, at hun gør det, når hun nu forklarer, at hun blev voldtaget under deres første rejse, sagde Louise Milthers , som mener, at den nu voksne kvinde helt frem til 2021, da hun politianmeldte den nu tiltalte mand, havde mange muligheder for at trække sig.

- Der lå ikke nogen trussel i det, den nu tiltalte mand skrev til hende. Det er jo ikke strafbart at afgive urigtige oplysninger til en anden person for at opnå samleje. Det er ikke ulovlig tvang, lød forsvarerens vurdering og hæftede sig ved, at pigen skrev langt hen i forløbet skrev 'jeg elsker dig' og sendte hjerter til manden.

Ned med nakken
- Hvordan kunne han så tro, at han havde forulempet hende, spurgte Louise Milthers retorisk.

Hendes tolkning er, at den unge kvinde først vendte sig imod manden, da det gik op for hende, at han reelt ikke kunne fremme hendes karriere.

- Overfor en ven sagde hun derefter, at hun ville gøre alt, for at få manden ned med nakken, påpegede advokaten.

Annonce:

Senioranklager Steen Saabye var ikke overraskende helt uenig i sin procedure. Han fremhævede, at pigens og mandens forhold var meget ulige, og at hun skammede sig og derfor ikke turde gå til andre med, at hun i virkeligheden følte sig groft forulempet og var dybt ulykkelig.

Retten afsiger endelig dom i straffesagen i eftermiddag.

Læs mere om voldtægtssagen:

Mor i chok over voldtægtssag: - Det er grumme ting

Lærer fortryder elevsex: Jeg var verdens største røvhul

Barske anklager: Lærer voldtog elev mindst 100 gange

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: