Forsvarer slår fast: Han nægter sig skyldig i partering

Forsvareren er i daglig kontakt med sin klient i fængslet

Det er netop kommet frem, at sigtelsen mod Peter Madsen er blevet udvidet til også at omfatte usømmelig omgang med lig foruden drab på 30-årige Kim Wall.

Det sker, efter at den torso, der blev fundet i vandkanten på Amager i mandags, er identificeret som den svenske freelancejournalist.

Han er sigtet for Straffelovens § 139 stk.1, der lyder således: 'Den, som krænker gravfreden eller gør sig skyldig i usømmelig behandling af lig, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder.'

Politiet har dog ikke offentliggjort den præcise formulering af denne sigtelse mod Peter Madsen.

Udvidelsen af sigtelsen skete ved en afhøring i går, og ifølge Københavns Politi nægter Peter Madsen sig skyldig i både drab og usømmelig omgang med lig.

Ekstra Bladet har i den forbindelse talt med Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, her til morgen.

Ny sigtelse mod Peter Madsen: Nægter sig skyldig

- Er du overrasket over, at der allerede på nuværende tidspunkt kommer en sigtelse for usømmelig omgang med lig?

- Nej, det er jeg ikke. Vi havde jo forventet en eller anden form for udvidelse af sigtelsen, eftersom min klient har erkendt at have begravet Kim Wall til søs. Det i sig selv er jo en overtrædelse af straffeloven. Så vi havde forventet en vis udvidelse.

- Men det, jeg hæfter mig ved, er, at han også nægter sig skyldig i usømmelig omgang med lig?

- Han nægter sig skyldig i den måde, som man har formuleret det på, ja. Og derfor må han nægte sig skyldig. Min klient erkender at han har begravet hende til søs. Så han erkender rent faktisk en overtrædelse, men bare ikke på de præmisser, som politiet har sigtet ham for.

- Så jeg kan udlede, at han nægter sig skyldig i at have parteret hende?

- Ja.

- Politiet siger jo, at der ikke var andre om bord på ubåden, og der er kommet  oplysninger om, at hun er parteret bevidst. Kan du forklare det?

- Jeg kan ikke kommentere på det, siger hun.

Hun fortæller, at hendes klient meget gerne vil samarbejde med politiet.

- Og det fortsætter han også med at gøre, siger hun og fortsætter:

- Han er selvfølgelig meget påvirket af situationen, og det bliver ikke mindre, som tiden går. Det er hårdt at sidde varetægtsfængslet, og nu er der gået en rum tid efterhånden, siger Betina Hald Engmark, der er i daglig kontakt med sin klient.