Annonce:
Annonce:

Forsvarere i uhyggelig sag: Læg fordommene til side

Stefan Danielsen og Søren Elo Pedersen har begge anket livstidsdomme for to drab på Vestsjælland

Poul Frank Jørgensens landejendom var brændt ned. Selv blev den 80-årige ungkarl fundet død i overetagen med halsen skåret over og mindst ti sår efter knivstik i ryggen. Se traileren til fjerde afsnit af Ekstra Bladets podcast Dødens duo her

Annonce:
Følg Krimi

ØSTRE LANDSRET: Midt i de nedbrændte rester af Poul Frank Jørgensens stue, hvor det forkullede lig af den 80-årige mand blev fundet på gulvet, stod en motionscykel. Det eneste genkendelige, der havde overlevet den voldsomme brand, der fulgte drabet på den ældre mand.

Det var andet drab på to måneder i april og juni 2019 på ældre enlige mænd i Ruds Vedby og Vemmelev på Vestsjælland. En spektakulær sag, der i september 2020 endte med, at de tidligere tætte venner Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen blev idømt livstid.

Mandag startede ankesagen mod mændene, der begge vil frikendes.

68-årige Kiehn Georg Andersen blev udsat for voldsomme tæsk i sit hus i Ruds Vedby og kørt væk fra huset. Liget blev smidt i en sø, holdt nede af adskillige sten i tøjet. Huset stod senere i flammer.

Kiehn Andersen havde knoklet hele livet, det meste af tiden som slagtermester, da han gik på efterløn som 62-årig.  Men han havde nærmest mere at se til som pensionist end som lønmodtager. Han dyrkede sin store interesse for mønter og sin post som formand for Slagelse Møntklub. Og så begyndte han at købe kræmmerting og fik en stand på Sæby Kræmmermarked. Privatfoto
Kiehn Andersen havde knoklet hele livet, det meste af tiden som slagtermester, da han gik på efterløn som 62-årig. Men han havde nærmest mere at se til som pensionist end som lønmodtager. Han dyrkede sin store interesse for mønter og sin post som formand for Slagelse Møntklub. Og så begyndte han at købe kræmmerting og fik en stand på Sæby Kræmmermarked. Privatfoto
 

Annonce:

Poul Frank Jørgensen blev stukket ihjel med 11 knivstik i ryggen, et i brystet og et i halsen, hvorefter huset blev sat i brand. Kun en lille tæpperest under liget var ikke brændt helt væk.

Poul Frank Jørgensen brød sig ikke om at stille op til fotografering. Men her er den nu afdøde 80-årige mand fanget foran sin landejendom, der efter drabet på ham blev brændt ned af gerningsmændene. Privatfoto
Poul Frank Jørgensen brød sig ikke om at stille op til fotografering. Men her er den nu afdøde 80-årige mand fanget foran sin landejendom, der efter drabet på ham blev brændt ned af gerningsmændene. Privatfoto

Da Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen kom ind i Østre Landsret lignede de dag og nat. Stefan klædt i hvid skjorte, mørkt slips og glatbarberet, mens Søren var iført grå joggingbukser med hængerøv og sandaler. Håret samlet i en dut i baghovedet, skægget i en lang fletning foruden hans markante ansigtstatovering. Han rokkede let frem og tilbage, men virkede ovenpå.

Der var ingen forsøg på kontakt mellem dem.

Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen ligner på overfladen et umage par. Men de var meget tætte, indtil straffesagen kom imellem dem. Privatfotos
Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen ligner på overfladen et umage par. Men de var meget tætte, indtil straffesagen kom imellem dem. Privatfotos
 

Sjælestykker
Billedet var et andet på det tidspunkt, hvor drabene blev begået. De var hinandens bedste venner. Sjælestykker, som Stefan Danielsen kaldte det i byretten. Noget, man ikke kan leve uden.

Annonce:

De var ikke kærester, men havde ifølge Stefan Danielsen haft sex sammen med nogle kvinder via Sugardating.dk, ligesom han selv havde en atypisk form for sexliv, oftest masochistisk. Det er relevant, fordi der er fundet en håndskrevet notesblok i kælderen i huset i Ringsted, hvor de tiltalte boede sammen i perioder. Her stod der ting som masker, tændvæske og strips. Noget, som anklageren i byretten har udlagt som en mulig ’huskeliste til drab’, mens Stefan Danielsen har sagt, at det kunne være remedier til en sexleg.

Her kan man læse samtlige ting, der var skrevet på listen:

I forsvarernes bemærkninger til nævningene sagde de, at det var vigtigt at lægge fordommene til side.

Stefan Danielsens forsvarer Jane Ranum sagde, at de to tiltalte havde et specielt forhold, specielle interesser, herunder specielle seksuelle aktiviteter.

– Vi kommer til at høre om seksuelle udskejelser, der er masker og økser, som er brugt i seksuelle sammenhænge. Det stiller krav til, at man lægger fordommene til side, sagde hun, mens Søren Elo Pedersens forsvarer Karoline Normann tilføjede, at der ville komme en del frem, der kan forekomme ’tabubelagt, fremmed og anderledes’, ’hvis man tager en normalakse’.

Sagen fortsætter tirsdag med Stefan Danielsens forklaring.

'Dødens duo': Ekstra Bladets krimi-fortælling

 

'Dødens duo' er Ekstra Bladets overskrift for det bizarre makkerpar, der i 2020 fik livstidsdomme for drabene på to enlige mænd i Vestsjælland i 2019 og nedbrændingen af deres huse. Der er nu iskold luft imellem Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen. De skyder skylden på hinanden, og landsretten indledte i januar deres ankesag.

'Dødens duo' er også titlen på Ekstra Bladets nye podcast-serie i fem afsnit og en række artikler om de to mænd, om drabene i Vemmelev og Ruds Vedby og det tredje drab samme år på en af landsdelens kræmmere. Hvorfor er det aldrig lykkedes politiet at opklare det drab? Hvad var drivkraften i det særlige venskab mellem de to drabstiltalte mænd? Er der fællestræk mellem drabsofrene?

Lyt og læs med i Ekstra Bladet og på eb.dk, hvor du også kan lytte til Ekstra Bladets andre podcasts om kriminalsager.

Episode 1: Det uopklarede drab

Episode 2: Det hemmelige rum

Episode 3: Mønten der manglede

Episode 4: Poul Franks dødskamp

Episode 5: Et bizart venskab

Her er et udpluk af vores dækning af sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: