Forsvarere: Svage beviser mod Levakovic-slæng

- Anklageren er forudindtaget, fordi de tiltalte er kendte gennem medierne, sagde forsvarsadvokat

27-årige Alpacino Petrovic risikerer en skærpet udvisningsdom ved retten i Randers. (Privatfoto)
27-årige Alpacino Petrovic risikerer en skærpet udvisningsdom ved retten i Randers. (Privatfoto)

Fire skarpe forsvarsadvokater har i formiddag gennemhullet politiets beviser mod fire medlemmer af Levakovic-klanen i en sådan grad, at en sag om tricktyveri af et pengeskab med værdier til 180.000 kroner risikerer at falde til jorden ved retten i Randers.

Anklageren har krævet mellem et år og to års fængsel til de tiltalte. Forsvarernes krav er enten frifindelse eller nogle få måneders fængsel.

Annullerede tilståelser

Kvartetten med rødder i Levakovic-familien har siddet varetægtsfængslet i et halvt år, efter at to af de fire, Alpacino Petrovic og hans faster Monika Maria Petrovic, aflagde tilståelser i grundlovsforhøret i september 2017.

Begge tilståelser er dog blevet trukket tilbage under de seneste dages retsforløb i Randers.

- Vi blev presset til at tilstå, sagde to familiemedlemmer.

Ingen fund af beviser
De to andre, Santino Levakovic og Stefan Flamros, har henholdsvis nægtet sig skyldig og afvist at udtale sig i retten.

Men siden anholdelsen er det ikke lykkedes politiet at finde et eneste nagelfast bevis, dna-spor eller andet fældende materiale mod de fire, som tre timer efter tyveriet hos et ældre ægtepar i Randers blev anholdt tæt ved det opbrudte pengeskab på en mark uden for Horsens.

- Anklageren har en forudindtaget holdning til de tiltalte, fordi de gennem medierne er kendte i offentligheden.

- Der er ingen dna-spor og ingen tyvekoster. Jeg tillader mig desuden at tvivle på, at pengeskabet indeholdt de værdier, som fremgår af anklageskriftet, sagde advokat Mette Grith Stage, forsvarer for Alpacino Petrovic.

Alpacino står svagest
Efter tre udvisningsdomme, der gælder frem til 2028, står Alpacino Petrovic dog svagest af de fire, idet han har krænket et indrejseforbud.

Anklager Laura Simoni Pedersen erkendte mangelen på skudsikre beviser for tyveri af grov beskaffenhed, men slog alligevel fast, at to ud af de fire dels har tilstået foran en dommer, og dels blev hele kvartetten pågrebet tæt ved det skrællede pengeskab.

- Sagen rummer mange påfaldende sammenfald, der entydigt peger mod de tiltalte, sagde hun.

Forsvarer Jesper Skov Thygesen, advokat for Santino Levakovic, sagde ligeud, at der overordnet set ikke er beviser i sagen.

Hans kollega Michael Jørgensen var enig:

- Sagen er alt for udokumenteret, sagde han.

27-årige Alpacino Petrovic står til en betydelig skærpelse af sin gældende udvisningsdom, der løber frem til år 2028, hvis han findes skyldig. (Privatfoto) Krimi Kaos under Levakovic-retsmøde