Forsvarsadvokat føjer to politikere til politianmeldelse

Sam Mansours advokat tilføjer Karsten Lauritzen og Trine Bramsen til politianmeldelse om utidig indblanding

Følg Krimi

Udlændingeordfører Karsten Lauritzen (V) og retsordfører Trine Bramsen (S) er sent søndag aften blevet omfattet af en politianmeldelse mod en række folketingspolitikere, der har udtalt sig om retssagen mod Sam Mansour, der er idømt fire års fængsel.

Det oplyser dansk-marokkanerens forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, til Ritzau.

- Jeg er efter min anmeldelse blevet gjort opmærksom på, at også andre politikere har udtalt sig om sagen, hvorfor de også bør inddrages i politiets undersøgelse, skriver han i en mail til anklagemyndigheden.

Sam Mansour har på flere sociale medier opfordret til terror og drab på navngivne danskere, og derfor bør han fratages sit danske statsborgerskab, har en række politikere udtalt.

Søndag blev Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, samt værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF), udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) og retsordfører Peter Skaarup (DF) derfor politianmeldt af forsvarsadvokaten.

Og nu er endnu to altså tilføjet politianmeldelsen. Thorkild Høyer forventer, at politiet vil undersøge sagen og se, om også andre politikere har udtalt sig om sagen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind