Forsvarsadvokat: Tvivl om Marc trampede på Sara

Marc Meyer Lindeskovs forsvarsadvokat sætter spørgsmålstegn ved politiets rapport og retsmediciners forklaring i retten. Anklageren mener ikke, at der er tvivl om drabsdom: - Han kunne være gået

Sara Lind blev dræbt af sin kæreste i dette hus. Video: Ole Frederiksen

SVENDBORG RET (Ekstra Bladet): Skaderne på den 23-årige Sara Huus Lind var så voldsomme, at en retsmediciner har betegnet dem, som noget man ser på ofre for trafikulykker.

Retsmedicineren har vidnet i retten, hvor offerets kæreste Marc Meyer Lindeskov er tiltalt for at have slået Sara Huus Lind ihjel i parrets lejlighed i Svendborg i september sidste år. Anklagerne går på at han har slået, sparket og trampet på den spinkle 23-årige kvinde.

Han har allerede erkendt at have udøvet dødsvold. I dag afgøres det, om han dømmes for drab, eller om retten alene vil dømme ham for at have udøvet vold med døden til følge.

Den unge kvinde var gennembanket til sådan en grad, at hun var svær at genkende.

- Der skulle bruges meget kraftig vold. Det er kun noget, vi ser ved trafikuheld eller nedstyrt fra eksempelvis en bygning, fortalte retsmedicineren, der vidnede torsdag.

Flere græd i retten torsdag. Afdelingslægen, der tog imod Sara på Odense Universitetshospital, kunne heller ikke holde tårerne tilbage: Så voldsom var Saras død: Læge græd i retten

Tvivl om udsagn i retten
Men i dag var turen kommet til anklager og forsvarsadvokatens procedurer. Og her såede forsvarsadvokat, Annette Petersen, tvivl om forklaringerne i retten fra retsmedicineren og fra den betjent, der lagde Marc i håndjern, den nat, Sara var blevet tævet, så hun døde.

Skaderne hun havde fået, var så voldsomme, at hun ifølge retsmedicineren var blevet udsat for tramp og spark ikke alene kunne gøre det.

Hendes rygsøjle var knækket og lungerne kollapset. Skader man normalt ser ved trafikofre, meddelte retsmedicineren.

Sara var spinkel
Men forsvarsadvokaten lagde i sin procedure op til, at den unge kvinde måske ikke var blevet udsat for tramp.

- Vi kan diskutere tramp.

Om retsmedicinerens vidneforklaring i retten såede hun tvivl:

-  Han baserede det på erfaringer, hvor han henviser til trafikuheld og nedstrytninger. Men kunne man ikke forestille sig, at de skader kunne komme ved spark ved en spinkel pige som Sara?

Torsdag havde forsvarsadvokaten allerede stillet spørgsmål ved Saras spinkle bygning og Marcs voldsomme kraft.

Marc maltrakterede kæresten: Derfor gik klappen ned

Tvivl om betjents rapport
Betjenten, der havde lagt tiltalte i håndjern ude foran parrets lejlighed, havde skrevet i sin rapport fra natten, at Marc selv havde udtalt, at han havde trampet på sin kæreste.

Men også her mente forsvarer, at man skulle være betænkelig.

- Han tog nogle notater på bagsædet af sin patruljebil om natten. Det var mørkt og svært at se, sagde Annette Petersen.

Hun påpegede, at betjentens rapport kun er gennemlæst, men ikke underskrevet og mener derfor, at dommerne skal være forsigtige med at lægge den til grund for dommen.

Anklager: Han havde et valg
Forsvarsadvokaten mener sammenlagt, at den tiltalte kun kan dømmes for at have udøvet vold med døden til følge.

Hos anklageren er der ingen tvivl om, at den 24-årige Marc Meyer Lindeskov skal dømmes for drab.

Anklager, Marianne Birch, sagde i retten i dag, at drabet skete med hensigt, og hun mente, at der var et sandsynlighedsforsæt. Det vil sige, at tiltalte var klar over, at der var en overvejende sandsynlighed for, at hans vold ville medføre døden.

Desuden procederede hun også for, at tiltalte havde et valg:

- Tiltalte havde en valgmulighed. Han kunne være gået.

- Men det valgte han ikke. Han valgte i stedet at tage fat i Saras hals med den ene hånd og give hende to knytnævesalg. Det er det, han selv kan huske. Han kan ikke huske mere. Men han kan huske, at han træffer det valg, at tage fat i Saras hals med kværkegreb, sagde Marianne Birch i retten fredag før middag.

Skakmat
Forsvarsadvokat fremførte dog til gengæld sin påstand om, at Mark havde svært ved at gå - af ren kærlighed til Sara. Da skænderiet mellem de to begyndte, før volden, havde Sara sagt til Marc, at hvis han gik, skulle han ikke komme tilbage:

- Marc følte sig skakmat. Man kan undre sig over, at han ikke valgte at gå. Men det skal ses i lyset af, at Marc var meget glad for Sara. Hvis han går en tur, får han at vide, at han ikke skal komme tilbage. Der træder skakmatfølelsen ind. Han følte sig forhindret i at gøre, som han plejede at gøre.

Marc har forklaret i retten, at det plejede at hjælpe, at han gik en tur, hvis de havde en diskussion.

Anette Petersen fremhæver desuden de mange SMS-beskeder, som parret skrev sammen. De var fuld af søde ord og hjerter.

- Han ønskede ikke at gøre hende noget, sagde forsvareren.

Retten har trukket sig tilbage nu og afsiger dom i eftermiddag. Ekstra Bladet følger sagen.

Læs alt om sagen her: Ufattelig blodrus kostede Sara livet