Forsvundet eks-rocker spøger i retssag om trippeldrab

Anklager bringer sag om mystisk forsvinden på banen i retssag om det tredobbelte drab på Frederiksberg i 2015

Jan 'Clark' Jensen. Privatfoto
Jan 'Clark' Jensen. Privatfoto
Følg Krimi

En mystisk sag om den forsvundne eks-rocker, Jan Clark' Jensen, der forsvandt tilbage i 2011 er nu blevet draget ind i sagen om det tredobbelte drab på Frederiksberg i november 2015.

Natten til 11. november blev de tre unge, Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar dræbt, mens de sov i en lille et-værelses lejlighed på Christian Paulsens Vej.

Politiet mener, at gerningsmændene via et stillads kravlede op til lejligheden, hvor de kom ind gennem et køkkenvindue. Efter de tre drab flygtede de atter via stilladset.

Tre mænd er på anklagebænken - Benymanin Rahimi, Ian Ramm Hansen, som er fuldgyldigt medlem af Bandidos, samt dennes svoger, Jimmy Øgendahl.

Øjenvidne døde før retssag

Oprindeligt var også et andet Bandidos-medlem sigtet i sagen, Umar Asghar, men under varetægtsfængslingen tog han sit eget liv i en celle i Holbæk Arrest.

Flere gange har anklager, Jakob Buch-Jepsen, udvist interesse for mærkerne på Ian Ramm Hansens rockervest. Et billede af Ian iført sin vest fra august 2015, viser at rockeren bærer et særligt mærke med påskriften Coup De Grace - på dansk betyder det nådestød.

Tiltalt havde mærket før trippeldrab
Et politividne har under retssagen forklaret, hvordan det er politiets opfattelse, at dette mærke uddeles til medlemmer, der enten har begået drab eller deltaget i planlægning af drab.

To mærker, der i følge politiet begge har særlig betydning. Det øverste vurderer politiet, at modtageren har fået fordi, han har udøvet vold.
To mærker, der i følge politiet begge har særlig betydning. Det øverste vurderer politiet, at modtageren har fået fordi, han har udøvet vold.
 

Ian Ramm Hansen havde mærket på sin vest før det tredobbelte drab på Frederiksberg. Alligevel har anklageren spurgt ind til mærket - og i hvilken forbindelse, at Ian Ramm Hansen eventuelt måtte have fået det.

Det skete ved retsmødet 24. marts.

Nu taler tiltalt: Hemmeligt møde før trippeldrab

Her nægtede rockeren dog at svare på de to spørgsmål - det angivelige drabsmærke var ikke noget, han offentligt ønskede at uddybe.

- Ved du, hvem Jan 'Clark' Jensen er, spurgte anklageren i den forbindelse.

Her virkede det som om, Ian Ramm i første omgang undrede sig over spørgsmålet. Derefter svarede han, han godt vidste hvem 'Clark' var, men at han ikke kendte ham.

Jan 'Clark' Jensen var - tilbage i begyndelsen af 1990'erne - først medlem af Hells Angels og skiftede siden til Bandidos, hvor han under rockerkrigen i slutningen af 1990'erne var aktiv i Sverige.

Siden er han også trådt ud af Bandidos. Men fortsatte alligevel med at være del af miljøet omkring klubben på Sydsjælland.

Han forsvandt sporløst i december 2011. Og alle kilder - både i politiet og det kriminelle miljø - formoder, at han er blevet dræbt og at liget efterfølgende er blevet skaffet af vejen.

Ingen anholdte i sagen om forsvundet eks-rocker
Ingen er anholdt eller endsige sigtet i sagen om den ældre eks-rockers forsvinden.

Alligevel valgte anklager, Jakob Buch-Jepsen, at spørge tiltalte Ian Ramm Hansen om han eventuelle kendskab til 'Clark'.

Under retsmødet fremviste anklageren billeder af Ian Ramm Hansen, hvor han var iført sin rockervest. Her kunne man se, at Ian havde det angivelige drabsmærke på sin vest i august 2015, mens han ikke havde det tilbage i sommeren 2013.

Altså på et eller andet tidspunkt i den mellemliggende periode har rockeren fået det omtalte mærke udleveret.

Anklager om trippeldrabet: Derfor blev de dræbt

Ved retsmødet dokumenterede anklageren også en kommentar på Facebook, hvor en anden rocker på Ians Facebook havde skrevet 'ha ha, I know how to hide a body'. Det var i efteråret 2015.

- Har det noget med Jan 'Clark' Jensen at gøre, spurgte anklageren.

- Nej, det er noget fra filmen Fredag den 13 (En meget kendt gyserfilm, red), svarede Ian Ramm Hansen.

Ved det efterfølgende retsmøde, mandag 27. marts, var en betjent, der arbejder ved Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) indkaldt som vidne.

Bror til offer for trippel-mord: Drabet kostede mig to brødre

Her forklarede han, at han som led i sit arbejde i en årrække har beskæftiget sig med især Bandidos.

Han beskrev også, hvordan en anden rocker, der blev dømt for et begået i december 2013, fik det omtalte Coup De Grace-mærke på årsdagen for drabet.

Forsvarer undrer sig
Overfor Ekstra Bladet har Jakob Buch-Jepsen ikke ønsket at udtale sig yderligere om, hvorfor han bragte sagen om den forsvundne 'Clark' på banen i sagen om trippeldrabet.

- Der er tale om en verserende sag, og hvad jeg har at sige, bliver sagt i retten, siger anklageren.

Ved retsmødet 24. marts udviste Ian Ramm Hansens forsvarer, Berit Ernst, stor utilfredshed med, at Jan 'Clark' Jensen pludseligt dukkede op i den verserende retssag.

Her fandt hun det meget upassende, at der ud af det blå blev stillet spørgsmål til sagen om 'Clark's forsvinden, der 'absolut intet har noget med den aktuelle sag at gøre.'

- Mig bekendt har min klient ikke nogen specielle relationer til den pågældende, sagde hun og tilføjede, 'at der var tale om et muligt karaktermord på en eller flere af de tiltalte i sagen.

Retssagen om trippeldrabet fortsætter i morgen fredag. Der er afsat en lang række dage til behandling af sagen, og det planen, at der afsiges dom i midten af maj.

Jan 'Clark' Jensen fotograferet i 1991 i Hells Angels uniform. Polfoto
Jan 'Clark' Jensen fotograferet i 1991 i Hells Angels uniform. Polfoto

Læs mere om den forsvundne Jan 'Clark' Jensen her:

Mysteriet om eks-rockeren Clark: Det ligner den perfekte forbrydelse

 Retssagen gik i gang i  begyndelsen af marts

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+