Forsvundne Thomas fundet død

Liget af den 19-årige Thomas Stralner er fundet i Randers Havn

Forsvundne Thomas fundet død

Politiet har dagen igennem arbejde ved Randers Havn, efter de lørdag middag fik anmeldelsen om, at der var set en livløs person. (Video: Ernst van Norde)

Østjyllands Politi har lørdag bjærget liget af den 19-årige Thomas Stralner, som forsvandt efter en bytur i Randers for mere end en måned siden.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet fik 12.46 en anmeldelse om, at det var blevet set en livløs person i Randers Havn, hvorefter de rykkede ud med både dykkere og indsatsleder. Det var dykkere fra Brandvæsnet, der bjærgede Thomas.

Efter bjærgningen har der været afholdt ligsyn, hvor man har kunnet konstatere, at liget er identisk med den 19-årige.

Forsvundne Thomas' familie ramt af ny tragedie

Politiet skriver videre, at der ikke er noget tegn på, at Thomas Stralner er blevet udsat for en forbrydelse, men at han køres til Retsmedicinsk Institut for nærmere undersøgelse.

Thomas Stralner har været forsvundet siden den 16. januar, efter han forsvandt fra Café Smagløs i det centrale Randers. Han blev sidst set af vidner ved havnen klokken fem om morgenen, hvormed efterforskningen har været centreret omkring dette område.

Dykkere fra brandvæsnet bjærgere lørdag Thomas Stralner. (Foto: Ernst van Norde)
Dykkere fra brandvæsnet bjærgere lørdag Thomas Stralner. (Foto: Ernst van Norde)

Frustrerede forældre
Siden Thomas Stralner forsvandt har politiets eftersøgning været afbrudt for senere hen at blive genoptaget, da der kom nye spor i form af overvågningsbilleder fra Randers Havn.

Politi og Missing People: Derfor er det svært at finde Thomas nu

Det fik Thomas' fra, Michael Stralner, til at kritisere politiets arbejde.

- Jeg har mistet tilliden til politiet, som har virket direkte uprofessionelle fra begyndelsen. Ingen har holdt os underrettede om noget, og vi har skullet have alle vores informationer om eftersøgningen igennem medierne, sagde Michael Stralner til Ekstra Bladet for lidt under en måned siden.

- Vi skulle i mere end to døgn efter vores anmeldelse mandag have vores informationer om eftersøgningen af vores søn igennem medierne eller via de frivillige hjælpere i Missing People. Jeg ved godt, at politiet er pressede, og at de ofte er nødt til at prioritere deres ressourcer, men jeg fatter ikke, at de ikke er i stand til at være mere menneskelige og professionelle i en sag som den her, sagde Michael Stralner med henvisning til, at han, hustruen og Thomas´ tre søskende sammen med flere andre pårørende er utroligt påvirkede af situationen.

Nødråb: Hvor længe skal min dreng ligge på bunden af Randers Fjord?

Nu rykker politiet

- Jeg ved, at vi er ømskindede og selvfølgelig enormt pressede lige nu, men det rokker ikke ved, at offentligheden bør vide, hvor dårligt vi er blevet behandlet. Jeg håber virkelig ikke, at andre pårørende i lignende situationer har oplevet noget tilsvarende, sagde Michael Stralner.

Nødråb: Hvor længe skal min dreng ligge på bunden af Randers Fjord?

Ramt af endnu en tragedie
Midt i den hårde tid blev familien Stralner ramt af endnu en forfærdelig tragedie. I mandags mistede  Thomas' far nemlig sin mor.

 -Mandag døde min mor, så vi skal til begravelse i morgen. Det bliver fandme hårdt at sidde i kirken. Jeg kommer helt sikkert til at tænke, at det nok ikke er sidste gang, jeg kommer til at sidde der. For at være helt ærlig. Jeg kan næsten ikke rumme det. Min grænse er godt nok nået i forhold til, hvor meget jeg kan klare af den slags, sagde Michael Stralner til BT.

Han forklarede ligeledes, at hans mor havde været syg i længere tid, men at ingen havde regnet med, at hun skulle dø så pludseligt.

- Det har været undervejs i et stykke tid, men der var ikke nogen, der regnede med, at det ville gå så stærkt og slet ikke nu. Så mandag måtte jeg sætte mig ned og sige: Jeg er forældreløs og har mistet min søn. Jeg synes ikke, det kan blive værre, sagde Michael Stralner.