Fortsat uafklarede spørgsmål i voldsom Christiania-drabssag

Afventer forskellige tekniske undersøgelser i sag, hvor 58-årig Christianit blev knivdræbt

Selvom politiet er kommet langt i efterforskningen af sagen om drabet på en 58-årig christianit, der udspandt sig natten til 26. januar, så afventer man fortsat flere tekniske og retsmedicinske undersøgelser.

Den formodede gerningsmand, en 32-årig hviderusser, døde selv, da han kort efter faldt ned fra taget af bygningen Operaen, hvor drabet udspandt sig.

Det er endnu uklart, hvorfor han eventuelt handlede som han gjorde. På Christiania spekuleres der i, om han kan have været på stoffer, eller var svært mentalt uligevægtig.

- Vi afventer blandt andet svaret på de retskemiske analyser, der eventuelt kunne påvise, om den 32-årige har været påvirket, fortæller Robert Jensen, efterforskningsleder, Københavns Politi.

Om den 32-årige hviderusser fortæller Robert Jensen, at han ankom til København 26. januar sammen med tre andre mænd - russere - som turist.

Det var natten til fredag i sidste uge, at den voldsomme sag udspandt sig i bygningen ’Operaen’ på Christiania. Foto: Kenneth Meyer Krimi Voldsom drabssag: Nøgen mand styrtede i døden

Sammen med en af de andre tog hviderusseren til Christiania, hvor de blandt andet besøgte 'Børneteatret', der ligger i Opera-bygningens stueetage. Herfra er der via en bagdør adgang til bygningens øverste etage, hvor der bor Christianitter på forskellige rum, der ligger langs en gang.

- Vi ved ikke, om hviderusseren selv er gået der op, eller om han er blevet inviteret derop, fortæller Robert Jensen.

Den 58-årige blev dræbt af knivstik på sit værelse. Efterfølgende blev der sat ild på noget brændbart materiale i værelset. Herinde har hviderusseren øjensynligt også taget tøjet af.

Efterfølgende er han løbet nøgen ned gennem gangen, hvor han nede for enden er kravlet ud på taget gennem et vindue.

- Vi har fundet dele af hans tøj på værelset. Vi ved selvsagt ikke, om han er faldet eller sprunget ned fra taget, siger Robert Jensen.

Han fortæller at venner og pårørende til hviderusseren har oplyst, at han ikke var sindslidende.

I følge kilder på Christiania var den 58-årige en stille og rolig mand, der var involveret i det lokale musik- og gøglermiljø.