Fortvivlet mor efter bortførelse: Jeg advarede om sexkrænker

Den formodede gerningsmand brugte sin fars hunde som lokkemad for at komme i kontakt med områdets børn, lyder det fra Tanja Vestby Tøfting

Den fire-årige pige går i børnehave i Børnehuset på Snogebæksvej i Aarhus V. Foto: Ernst van Norde
Den fire-årige pige går i børnehave i Børnehuset på Snogebæksvej i Aarhus V. Foto: Ernst van Norde
Følg Krimi

En fortvivlet mor står nu frem i kølvandet på, at en 33-årig mand er blevet anholdt og sigtet for i går at bortføre en fire-årig pige fra Børnehuset på Snogebæksvej i Aarhus V og efterfølgende voldtage hende.

28-årige Tanja Vestby Tøfting har i mere end to år kendt til den formodede gerningsmand og fortæller nu, hvordan hun gennem længere tid har advaret mod hans lidt for nærgående tendenser i forhold til børn.

- Jeg har længe sagt til de andre forældre i området, at de skal være på vagt over for ham, men de fleste har bare grinet og sagt, at han jo bare er flink ved børnene, siger Tanja Vestby Tøfting til Ekstra Bladet.

Siden anholdelsen af manden har flere forældre ifølge Tanja Vestby Tøfting været forbi hende og sagt undskyld for ikke at lytte til hendes advarsler.

Hun fortæller, hvordan den formodede gerningsmand luftede sin fars hunde hver morgen og gik rundt til områdets børnehave for at tale med børnene gennem hegnet.

Stedfar til bortført fireårig: Gerningsmanden gav hende chokoladekiks

Kyssede datter
Hun fik selv kendskab til den formodede gerningsmand, da han i februar 2015 på en legeplads uopfordret kyssede hendes dengang seks-årige datter på kinden.

Kort efter episoden mødte pigens far, 30-årige Michael Vestby Frank, der var på genbrugspladsen med to af sine tre døtre, den formodede gerningsmand, hvor han bad ham holde sig langt væk fra sine børn.

Det fik den nu 33-årige formodede gerningsmand til at eksplodere i raseri, og han både slog og sparkede pigernes far, mens de så på. Herefter flygtede han, men vendte kort efter tilbage med en kniv i den ene hånd og en kødhammer i den anden.

'Han har en kniv'
Michael Vestby Frank løb hjem med sine piger under armen og forskansede sig bag døren i sit hus og ringede til politiet.

- Min datter råbte 'han har en kniv', så jeg troede, at min mand var blevet stukket. Det var han heldigvis ikke, siger Tanja Vestby Tøfting om episoden.

Hvem kom lille Aarhus-pige til hjælp efter sex-misbrug?

Herefter forsvandt den rasende angriber. Kort efter ankom hans far til huset og bankede på.

Familien lukkede dog ikke op, men den formodede gerningsmands far sagde gennem døren på sin søns vegne undskyld, men truede samtidig familien, hvis de ikke trak politianmeldelsen tilbage.

Kendt af politiet
Det gjorde de ikke, og sagen endte i retten. Her fik den nu 33-årige mand ifølge Tanja Vestby Tøfting en betinget fængselsdom.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Østjyllands Politi, der ikke umiddelbart hverken kan af- eller bekræfte, at den formodede gerningsmand tidligere har modtaget en fængselsdom.

Tidligere på dagen bekræftede vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Lennart Glerup dog, at politiet kender til manden.

- Han er kendt af politiet, men mig bekendt ikke for noget af denne kaliber, siger vicepolitiinspektøren.

Lille pige forsvandt fra børnehave på mystisk vis: Nu er to anholdt

Tanja Vestby Tøfting med manden Michael Vestby Frank og pigerne Gabriella, Michala og Jessica. Privatfoto
Tanja Vestby Tøfting med manden Michael Vestby Frank og pigerne Gabriella, Michala og Jessica. Privatfoto

'Stakkels pige'
Tanja Vestby Tøfting havde gerne set, at politiet eller kommunen havde gjort mere for at beskytte områdets børn mod den formodede gerningsmand.

- Jeg synes, at det er så forfærdeligt det, der er sket nu. Stakkels lille pige. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er blevet gjort mere for at stoppe ham, siger hun.

Tidligere i dag åbnede den fire-årige piges stedfar op om den barske oplevelse.

- Jeg vidste ikke, at jeg kunne blive så rasende. Min allerførste tanke var, at jeg ville gå ud og få fingrene i ham, men gudskelov at jeg ikke gjorde det, for det ville ikke gavne nogen som helst, siger han TV2 Østjylland.

Gav pigen chokoladekiks
Han fortæller samtidig, at pigen har forklaret, at manden var sød ved hende og havde nogle søde hunde. Han gav hende også chokoladekiks, har hun fortalt.

Pigen var væk fra børnehaven i en time.

- I sager om seksuelle overgreb, der omhandler børn under 12 år og som drejer sig om såkaldt anden kønslig omgang end samleje, sigter vi for voldtægt, siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Lennart Glerup.

Mand sigtes for voldtægt af 4-årig pige i Aarhus

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har den 33-årige tidligere trænet flere drengehold i fodbold, ligesom han har været aktiv i det religiøse miljø. Han skulle desuden tidligere have været ansat som pædagogmedhjælper.

Ekstra Bladet er bekendt med den formodede gerningsmands navn, men nævner det ikke, da mandens identitet er beskyttet af et navneforbud nedlagt af retten.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.