Forvaringsdømt fik ny dom: Nu er han i bande-exit

Massiv bevogtning i retten af forvarings-fange

En forvaringsdømt sidder på ubestemt tid i Nyborg Fængsel, og han er nu dømt for trusler mod flere fængselsbetjente. Foto: Finn Frandsen/Polfoto.
En forvaringsdømt sidder på ubestemt tid i Nyborg Fængsel, og han er nu dømt for trusler mod flere fængselsbetjente. Foto: Finn Frandsen/Polfoto.

Syv politifolk bevogtede en 43-årig forvaringsdømt dansker, da han i dag blev ført ind i retten i Svendborg iført bæltefiksering og håndjern.

Her stod han tiltalt for en byge af grove trusler mod fængselsbetjente i Nyborg Fængsel, hvor han afsoner sin dom på ubestemt tid.

Retten gav ham ikke en ny straf, men fulgte anklagemyndighedens krav om, at forvaringsdommen, som han fik i 2005 og som Højesteret stadfæstede i 2006, fortsat opretholdes.

Ifølge fyens.dk, der fulgte retsmødet, bad mandens forsvarer om at få fjernet hans håndjern og bæltefikseringen, men det frarådede politiets indsatsleder på grund af den 43-åriges fortid og tidligere opførsel.

Forvaringsdømt tiltalt: Truer fængselsbetjentes familier

Under retssagen kom det frem, at den 43-årige meget let hidser sig op og er svær at tale ned igen, skriver fyens.dk.

Han har tidligere haft forbindelse til banden LTF, men forklarede i retten, at han for halvandet års siden vendte ryggen til LTF og nu er med i et exit-program for at komme væk fra kriminalitet og bander.

Ifølge anklageskriftet blev syv fængselsbetjente truet under forskellige episoder i Nyborg Fængsel.

En af truslerne lød, ifølge anklageskriftet: - Jeg dræber jer fucking jødesvin. I skal dø en af jer. Det stopper ikke før en af jer ligger i graven. Fucking vantro jødesvin.

En anden trussel lød:

- En af jeres luderbetjente har givet mig jeres adresser, i kan tror jeg knepper jeres familier, tro mig. Jeg skal nok få smasket jer udenfor, det er lige meget om det koster 15.000 eller en million. Jeg skal nok få jer. Fucking vantro jødesvin.

Den 43-årige, der er gift og ifølge fyens.dk har to børn, som han ikke har set i fem år, fik sin forvaringsdom efter drabsforsøget på et vidne.

I efteråret 2004 blev en 29-årig mand truet ud i en varevogn med et oversavet jagtgevær af den 43-årige og to kvindelige hjælpere. Den 29-årige havde i 2001 vidnet i retten mod manden og efter at han havde afsonet tre års fængsel, ville han hævne sig på vidnet.

Skød vidne i Grib Skov
Den 29-årige blev kørt ud i Grib Skov og tvunget til at omklamre et træ dybt inde i skoven. 'Er det ikke fedt, at du skal slås ihjel?', sagde geværmanden inden han affyrede begge løb på haglgeværet på tre meters afstand. Den 29-årige blev ramt af omkring 100 hagl i underkroppen og sank blødende om.

Han blev efterladt blødende i skoven med beskeden: 'Så kan du se, hvad der sker, når man siger de forkerte ting i retten'.

Den 29-årige overlevede mirakuløst, fordi en 71-årig pensionist tilfældigt fandt ham og slog alarm fra sin mobiltelefon.

Drabsforsøget kostede i oktober 2005 den 43-årige forvaring på ubestemt tid, fordi han i forvejen havde en række domme og havde siddet i fængsel i en halv snes år. 10. april 2006 stadfæstede Højesteret forvaringsdommen.