Forvirring om kørelærer-spritkørsel: Her er politiets forklaring

En kørelærer raser over, at politiet sagde, han var sigtet for spritkørsel, når det ikke var tilfældet. Men det var rigtigt, at en kørelærer var sigtet - det var bare ikke ham

Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto
Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

4. januar bragte Frederiksborg Amts Avis en artikel om, at en kørelærer var blevet snuppet i en spritkontrol i Nordsjælland 16. december, og at han dermed fik frataget sit kørekort. Den citerede Ekstra Bladet.

Det fik siden en nordsjællandsk kørelærer til at reagere over for Ekstra Bladet og beklage sig over politiets udtalelser. Han var nemlig rigtig nok blevet taget i den spritrazzia, men den efterfølgende blodprøve havde vist, at han ikke havde en promille over det tilladte, og sigtelsen frafaldt derfor.

Beskeden om den frafaldne sigtelse fik han 2. januar, og han undrede sig derfor over, at politiet 4. januar sagde, at han var sigtet.

Kørelærer 'snuppet' i sprit-kontrol: I chok over politiet

Udtalelsen fra politiet var dog rigtig nok. Der var bare tale om en anden kørelærer.

Kørelærer snuppet i sprit-kontrol

Det forklarer Per Lundbæk Nielsen, operativ leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi, over for Ekstra Bladet.

- Ved en af vores julespritkontroller standser vi en masse personer, og to af dem vi standser er kørelærere. For begge to viser alkometerprøven en for høj promille, og derfor tager vi en blodprøve for begge to, hvorfor der også er en sigtelse for spirituskørsel for begge to, siger han til Ekstra Bladet.

Det viste sig dog kun, at der kun var belæg for fortsat at sigte den ene kørelærer, mens den anden - der siden henvendte sig til Ekstra Bladet - ikke længere var sigtet.

Per Lundbæk Nielsen oplyser desuden, at den kørelærer, der rent faktisk endte med at blive sigtet, havde en promille mellem 0,5 og 1,2, hvorfor han har fået en betinget frakendelse af kørekortet og derfor skal op til en ny køreprøve.

Den anden kørelærer har derimod fået sit kørekort tilbage og kan fortsætte som hidtil.