Fra fredsmøde til trippeldrab: I dag begynder retssagen

Tre sidder på anklagebænken, hvor de er tiltalt for medvirken til trippeldrabet på Frederiksberg i november 2015

Følg Krimi

Meget tyder på, at et afsporet mæglingsmøde mellem et Bandidosmedlem og figurer fra den såkaldte Vanløse-gruppe førte til skuddrabene på de tre ofre i trippel-drabssagen , Phillip Rasmussen, 19, Suhaib Jaffar, 23 og Mike Vinther, 24.

Få døgn før drabene mødtes en repræsentant fra Bandidos med et medlem af ofrenes gruppe, hvor parterne søgte at lægge en dæmper på et stærkt tilspidset forhold. Men forsoningsmødet endte i kaos, da flere Vanløse-folk kom til og kulminerede med knivstik mod Bandidos-rockeren Umar Asghar - det erfarer Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i sagen.

Følg Ekstra Bladets livedækning af dagens retsmøde her.

Og i følge kilderne rummer knivstikkeriet en del af forklaringen på, at de tre fra Vanløse-gruppen den 11. november 2015 blev fundet dræbt af skud i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Forbrydelsen bar præg af regulær likvidering.

I første omgang var der kun en Vanløse-mand - ikke en af de tre dræbte - til stede ved det omtalte mæglingsmøde. Mens de to snakkede frem og tilbage, kom yderligere figurer fra Vanløse-gruppen til. Stemningen blev ophedet, og her blev Asghar stukket med kniv.

60760719.png
Umar Asghar, der ellers var sigtet og varetægtsfængslet for selv at have spillet en rolle ved drabene, kommer heller ikke til at kaste mere lys over sagen. Han begik selvmord i sin celle i Arresten i Holbæk i juni. Den nøjagtige årsag til hans fatale beslutning kendes ikke, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger skete selvmordet dagen efter, rockeren i fuld udstrækning var blevet orienteret om rækkevidden af det materiale, politiet havde på ham.

54891087.jpg
Først dagen før selvmordet fik han nemlig via sin forsvarer, Michael Juul Eriksen, underretning om politiets beviser, fordi Eriksen før da var underlagt et såkaldt advokatforbud, der lagde klare begrænsninger på hvilke oplysninger i sagen, han måtte dele med sin klient. Michael Juul Eriksen har dog ikke ønsket at kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

Bror til offer for trippel-mord: Drabet kostede mig to brødre
Men også et godt fire år gammelt drab spiller angiveligt en rolle i Vanløse-gruppens mange konflikter med andre aktører i rocker –og bandemiljøet. Det gælder knivmordet på Jon Patorra, der blev stukket ned i Vanløse i september 2012. Hans ældre bror, Ian Ramm Hansen, sidder i dag som den ene af de tre tiltalte i den tredobbelte drabssag, mens politiet mener,  at flere af de dømte i Pattora-sagen, i dag er toneangivende i netop Vanløse-gruppen.

Trippelmordgratisversion
En storebror til en de ledende Vanløse-figurer er blandt de tre tiltalte for trippledrabet. Det er Benyamin Rahimi, der på trods af familiebåndet skal have haft alvorlige uoverensstemmelser med personer fra sin yngre brors omgangskreds.

De tre tiltalte blev anholdt 18. april i fjor og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør. Ifølge fængslingskendelsen havde Habibullah Rahimis storebror motiv til drabene – ligesom det kom frem, at han også tidligere havde været anholdt i forbindelse med sagen. Det var 12. november 2015 – dagen efter det tredobbelte drab i Frederiksberg-lejligheden.

Stod disse tre bag Danmarks værste bande-drab?
En retsteknisk undersøgelse påviste krudtpartikler på hans ene hånd og i ansigtet, men Benyamin Rahimi blev ikke begæret varetægtsfængslet umiddelbart efter drabene. Det skete først ved et grundlovsforhør den 19. april 2016, der blev holdt for delvist lukkede døre, og hvor motiverne til forbrydelsen ikke var beskrevet yderligere.

Ekstra Bladet følger retssagen i dag LIVE

- Jeg vidste, det ville ende med, at han slog nogen ihjel - eller selv blev dræbt

54757952.jpg

Fiduskunst og magistervrøvl