Fra hygge til rædsel: Veninde besøgte dræbte Sara i aftes

26-årige Anja Jørgensen fatter ikke, at to en halv times hygge senere endte med hendes venindes død

Sara Lind var sammen med sin veninde og tidligere kæreste, Anja Jørgensen, i aftes, fortæller Anja Jørgensen til Ekstra Bladet. Privatfoto
Sara Lind var sammen med sin veninde og tidligere kæreste, Anja Jørgensen, i aftes, fortæller Anja Jørgensen til Ekstra Bladet. Privatfoto
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Der var intet, der tydede på, at noget alvorligt var under opsejling blot få timer før, at 23-årige Sara Lind kom op at skændes med sin jævnaldrende kæreste i Sara Linds lejlighed på Søgårdsvej i Svendborg.

Et skænderi, der endte med, at Sara Lind mistede livet, og kæresten anholdt og sigtet for drab.

Det fortæller Sara Linds veninde og tidligere kæreste, Anja Jørgensen, til Ekstra Bladet.

Anja Jørgensen var på besøg i lejligheden mellem klokken 20 og 22.30. Og hun sad og hyggede sig og drak kaffe med Sara Lind, som hun har kendt lige siden skoletiden, hvor de gik på samme skole i Oure - Sct. Michaels Skole.

- Han var til indflytterfest. Og vi sad sammen. Mens vi drak kaffe, sad hun og chattede med ham. Der var kun en god stemning. Der var intet, der tydede på, at noget var galt, fortæller Anja Jørgensen.


Fik læreplads i Svendborg
Hun fortæller videre til Ekstra Bladet, at Sara Lind for seks måneder siden mødte manden, der nu er sigtet for at have dræbt hende. Og for tre måneder siden blev de kærester. Han var næsten hele tiden i lejligheden hos hende. Kæresten er oprindeligt fra Holstebro, fortæller Anja Jørgensen.

- Han er kokkeelev og fik læreplads i Svendborg. Han elskede, når han stod op, at løbe sig en god tur for siden at komme hjem og få morgenmad. Han går meget op i motion, siger Anja Jørgensen.

Hun fortæller til gengæld også, at den 23-årige nu anholdte i en periode var rodet ind i noget snavs. Det gjorde blandt andet, at også politiet var efter ham. Men på det seneste havde han tilsyneladende taget sig sammen.

På det seneste har han ifølge Anja Jørgensen været elev på Kolds College i Odense.

Var flirtende af natur
Anja Jørgensen har kun det bedste at sige om Sara Lind, med hvem hun altså også en overgang gik og kærestede med. I den periode oplevede hun, at Sara Linds væsen måske var lidt specielt i forhold til andre.

- Hun var ekstremt flirtende. Det var hendes natur. Jeg har også været jaloux på hende flere gange, mens vi var kærester, forklarer Anja Jørgensen til Ekstra Bladet.

Selv om Anja Jørgensen altså ikke længere havde et kæresteforhold til Sara Lind, så havde de stadig en del til fælles. Blandt andet har de en delekat sammen, som også Anja Jørgensen passer indimellem.

Den 23-årige mand havde kendt Sara Lind i seks måneder og var flyttet ind hos hende for tre måneder siden. Privatfoto
Den 23-årige mand havde kendt Sara Lind i seks måneder og var flyttet ind hos hende for tre måneder siden. Privatfoto

Den 23-årige mand blev anholdt klokken 1.45 natten til lørdag. Det skete, efter at han først havde henvendt sig til en nabo. Han ville have naboen til at tilkalde politi og ambulance.

Selv gik den 23-årige ned på gaden, hvor han ventede på at blive anholdt. Imens gik naboen ind i lejligheden, hvor Sara Lind lå i fosterstilling i entreen.

- Hun blødte over det hele og kunne ikke trække vejret, så jeg stak en finger i munden på hende for at åbne luftvejene, siger naboen til BT.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi fortæller til Ekstra Bladet, at motivet til drabet sandsynligvis er jalousi.

Sara Lind havde boet på første sal i denne ejendom i knap fem år. Video: Ole Frederiksen

Den 23-årige er lørdag klokken 12.30 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. Her nægtede han at udtale sig. Han nægtede sigtelsen for drab, men erkendte til gengæld vold med døden til følge.

Lørdag eftermiddag er Svendborgborgere begyndt at lægge blomster foran ejendommen på Søgårdsvej. Blandt dem var Lasse Lind. Han havde imidlertid ikke blomster med, men tændte et lys til ære for den dræbte, som han faktisk ikke kendte.

- Jeg er her i kraft af min rolle som initiativtager til Borgerværnet De Sydfynske Herrer, siger Lasse Lind, som også fortæller til Ekstra Bladet, at han kendte den mand, der nu er blevet varetægtsfængslet.

Lasse Lind kendte gerningsmanden, fortæller han til Ekstra Bladet. Foto: Ole Frederiksen
Lasse Lind kendte gerningsmanden, fortæller han til Ekstra Bladet. Foto: Ole Frederiksen

Sara Linds pårørende er underrettet, og Sara Linds far, Alex Jensen, har givet Ekstra Bladet lov til at bringe fotos af hende. Han fortæller også, at det er hans opfattelse, at hans datter var biseksuel, men at datterens kæreste ikke havde grund til at være jaloux.

Video: Ole Frederiksen

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.