Frankrig bomber IS-træningslejr

Frankrig har tidligere kun deltaget i luftangreb i Irak, men har søndag bombet en IS-træningslejr i Syrien

Frankrig er gået ind i kampen mod Islamisk Stat (IS) i Syrien for at slå ned på den militante gruppes voksende tilstedeværelse i det borgerkrigshærgede land.

Det er første gang, at Frankrig bomber i Syrien.

- Dermed bekræfter vores land sin resolutte forpligtigelse til at bekæmpe terrortruslen fra Islamisk Stat. Vi vil angribe hver gang, vores nationale sikkerhed er i fare, siger det franske præsidentkontor i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Få timer efter, at angrebene blev sat i værk, lyder det søndag eftermiddag fra den franske præsident, François Hollande, at angrebene har båret frugt. En IS-træningslejr i det østlige Syrien tæt på byen Deir Ezzor skal være blevet ramt.

Ifølge Hollande er det sandsynligt, at lignende angreb vil følge i de kommende uger. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Hidtil har Frankrig - ligesom Danmark - kun bidraget til kampen mod IS med kampfly i Irak, da den irakiske regering har efterspurgt militær støtte.

Frankrig begyndte rekognosceringsflyvninger over Syrien tidligere på måneden for at indsamle informationer om Islamisk Stats positioner i landet.

Styret i Syrien har ikke bedt amerikanerne og de øvrige koalitionsmedlemmer om at kaste bomber mod IS. USA har bombet IS i Syrien siden september 2014.

Frankrig har i sin udtalelse søndag opfordret til en international løsning på krisen i Syrien og bekræftet, at Frankrig støtter FN's særlige udsending, Staffan de Misturas, initiativ til at arbejde hen imod politisk forandring i Syrien.

Frankrig peger på vigtigheden af, at en ny regering består af elementer både fra det syriske regime og fra den moderate opposition.

/ritzau/