Frankrigs præsident ser lighed med angreb i Paris

Præsident François Hollande tror, at terroristerne i København og i Paris har det samme mål - ytringsfriheden

Frankrigs præsident, François Hollande, siger søndag, at det er de samme mål, der blev ramt ved lørdagens skyderier i København som ved angrebene i januar i Paris, hvor 17 mennesker mistede livet, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det var de samme mål, der blev valgt af terroristerne. Vi ser, at der er en forbindelse, der ikke tyder på, at der er tale om et netværk, siger Hollande, der talte under et besøg på den danske ambassade i Paris.

- Men det viser klart, at terroristerne er fast besluttet på at ramme, hvad vi er, hvad vi repræsenterer, vore frihedsværdier, vores lovgivning og den beskyttelse alle borgere skal have, uanset hans eller hendes religion, tilføjer præsidenten.

Danmark og Frankrig er begge lande i sorg, men med "et fælles ønske om at modstå og bekæmpe terrorisme", svor Hollande, da han udtrykte sit lands "solidaritet" med København.

Adskillige paralleller er blevet trukket mellem angrebene i København og drabene i januar i Paris. I begge tilfælde har bevæbnede mænd haft symboler på ytringsfrihed, politi og jøder.

Danske myndigheder har advaret om, at den formodede gerningsmand, der er mistænkt for at stå bag de to drab i Danmark, "kan have være inspireret af de begivenheder, der fandt sted i Frankrig i dagene 7. til 9. januar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri