Frankrigs sorte enke dømt: Dræbte rigmænd med gift

57-årig fransk kvinde skal 22 år i fængsel for at have dræbt to ældre velhavende mænd, som hun havde forført

Patricia Dagorn er i retten for at have forgiftet, dræbt og stjålet penge fra flere ældre mænd. Foto: VALERY HACHE/Ritzau Scanpix
Patricia Dagorn er i retten for at have forgiftet, dræbt og stjålet penge fra flere ældre mænd. Foto: VALERY HACHE/Ritzau Scanpix

Der er faldet dom i sagen mod den franske Patricia Dagorn, som går under navnet 'Rivieraens Sorte Enke'.

Det skriver flere internationale medier heriblandt Reuters og AP.

Den 57-årige kvinde blev idømt 22 års fængsel for at have forgiftet fire ældre mænd, hvor to af dem døde.

Under retssagen skulle anklageren, Jean-Michel Prêtre, ifølge The Guardian have beskrevet den tiltalte som en manipulator og forfører, der i hemmelighed stjal fra sine ofres formuer, mens hun langsomt forgiftede dem med skadelig medicin:

- Hun ville være fuld af empati for disse mænd og vinde deres tillid for så at stjæle deres penge og begynde at planlægge, hvordan hun skulle få den til at forsvinde, forklarer han til det britiske medie.

Frankrigs 'sorte enke': I retten for at dræbe mænd og stjæle deres penge

'Rivieraens Sorte Enke' har nægtet sig skyldig i alle anklager mod hende.

Mistanken mod kvinden opstod allerede tilbage i 2011, hvor liget af hendes 60-årige elsker Michel Kneffel blev fundet i en blodpøl i en lejlighed i Nice.

I første omgang blev hun frifundet, men allerede et år senere blev Patricia Dagorn anklaget for at have angrebet dengang 87-årige Robert Mazereau, og det var i forbindelse med efterforskningen, at politiet gjorde et overraskende fund.

Her fandt de nemlig flasker, der indeholdt valium, dokumenter, som tilhørte et dusin af andre mænd og deres bankoplysninger, checkhæfter, identitetspapirer og sygesikringskort - alt sammen i hendes besiddelse.

Stjal ofres penge
Under retssagen kom det desuden også frem, at den fraskilte advokatuddannede kvinde kort før 85-årige Francesco Filippone - et andet muligt offer - blev fundet død i sin bolig i 2011 havde indløst en check på 156.000 kroner, som hun påstod, at han havde foræret hende.

Han blev fundet næsten opløst i et badekar i en bolig nær Cannes i februar 2011.

En af de mænd, som hun forsøgte at forgifte, den 91-årige enkemand Robert Vaux, var blandt anklagemyndighedens vidner under retssagen.

- Hun var som en solstråle om vinteren. Når man er sammen med en yngre kvinde, så ved man, at det ikke varer ved, men man vil ikke gå glip af øjeblikket, medmindre man er masochist, sagde Vaux til journalister i retsbygningen mandag.

Politiet mener, at Dagorn kan have mødt mindst 20 mænd, efter at hun slog sig ned ved Rivieraen i 2011.