Fransk fabrik angrebet: En halshugget

Mindst en er dræbt under et angreb på en gasfabrik ved Lyon. Afhugget hoved fundet med arabiske inskriptioner på fabrikkens port

En person er blevet halshugget og flere såret under et angreb mod en fabrik ved Lyon i Frankrig. Det beretter flere internationale medier.

Der er angiveligt fundet et Islamisk Stat-flag ved gerningsstedet.

Ifølge det franske medie Le Dauphine, som liveblogger om angrebet, blev den halshuggede persons hoved sat på porten ind til fabrikken, mens resten af kroppen lå mere end 20 meter væk. Ifølge AFP var der skrevet noget på arabisk på ansigtet.

Der skulle ikke være tale om en ansat på fabrikken.

Flere kvæstet i eksplosion
Det er virksomheden Air Products i Saint-Quentin-Fallavier mellem Lyon og Grenoble, der er ramt. Air Products producerer blandt andet kemikalier og gas. Der skulle ligeledes have været en eksplosion på stedet klokken 9.50, samtidig med at en bil kørte ind i fabrikken. Brandvæsen og politi er lige nu til stede ved fabrikken.

Flere personer meldes såret.

Vidner beskriver, hvordan en mand cirklede rundt om bygningen forud for angrebet, men det er endnu ikke klarlagt, om der er tale om gerningsmanden - ligesom det er uklart, om der er en eller flere gerningsmænd

Mand anholdt - kendt af efterretningstjeneste
Indtil videre er én person på 30 år blevet anholdt, skriver Le Dauphine, som også beretter, at manden er kendt af den franske efterretningstjeneste. Han nægter på nuværende tidspunkt at udtale sig, oplyser indenrigsministeriet.

Kommende angreb ikke kan udelukkes, er politiet lige nu i gang med en større sikkerhedsoprustning af alle potentielt truede områder rundt omkring i Frankrig. Den franske præsident Francois Hollande

Ifølge Le Dauphine er skolerne og andre virksomheder i området blevet bedt om at fortsætte som normalt, da der ikke vurderes at være en trussel i den retning.

Samtidig er der blevet oprettet en kriseenhed på det lokale hospital for de sårede og alle de mennesker, der overværede angrebet.

Ifølge AFP betyder angrebet, at den franske præsident Francois Hollande snarest muligt vender hjem fra Bruxelles, hvor han lige nu er til EU-topmøde.

Fabrikken Air Products set fra siden. (Foto: Google Streetview)
Fabrikken Air Products set fra siden. (Foto: Google Streetview)

Seks måneder efter blodigt angreb
Angrebet ved Grenoble sker lidt mere end et halvt år efter det seneste terrorangreb i Paris. Det var i januar, hvor to bevæbnede mænd trængte ind på det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo og dræbte 11 mennesker og endnu en - en politibetjent - uden for bygningen.

To dage senere blev et jødisk supermarked i Paris angrebet af en mand, der påstod at stå i ledtog med Charlie Hebdo-terroristerne - og her blev yderligere fire mennesker dræbt.


Francois Hollande bekræfter at der er tale om et terrorangreb

1 af 4 Politi og brandvæsen er talstærkt til stede. (Privatfoto)
2 af 4 Fabrikken, der blev angrebet. (Satellitfoto)
3 af 4 
4 af 4