Fransk politi anholder formodet terrorist

En 29-årig mand er blevet anholdt af fransk politi. Han sættes i forbindelse med terrorangrebet i november

Fransk politi har tirsdag anholdt en 29-årig mand, som sættes i forbindelse med novembers terrorangreb i Paris.

Det skriver AFP.

Landet har været i undtagelsestilstand siden terrorangrebet i hovedstaden 13. november. Politiet har foretaget 2700 ransagelser og placeret 360 mistænkte i husarrest siden

To mænd er allerede anholdt, anklaget for at have givet husly til Abdelhamid Abaaoud, som menes at have være hjernen bag terrorangrebet. Han blev dræbt i en stor politiaktion fem dage efter angrebet.

Otte mænd er blevet anholdt i Belgien, hvor angrebene formentlig er blevet planlagt, og en mand sidder fængslet i Tyrkiet. Men 26-årige Salah Abdeslam, som er mistænkt for at have spillet en nøglerolle i angrebet, er stadig på flugt.

I løbet af omkring halvanden time lykkedes det ni sortklædte jihadister, der var bevæbnet med automatvåben og bombebælter, at sprede død og ødelæggelse. 130 mennesker døde under angrebet, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Tre ud af de ni terrorister, som udførte angrebet, er endnu ikke identificeret. To af de personer, som sprængte sig selv i luften ved Stade de France, har sandsynligvis brugt falske pas til at komme ind i Europa.

Den sidste uidentificerede mand, som, politiet mener, var med til at skyde mod gæster på restauranter, døde sammen med Abaaoud.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, har oplyst, at 1800 franske statsborgere er blevet sat i forbindelse med jihadgrupper. Flere end 600 menes i øjeblikket at kæmpe i Syrien og Irak, hvor 133 skal være døde.

Indenrigsministeren mener, at 250 af jihadisterne er vendt tilbage til Frankrig, mens 500 menes at være ved at gøre klar til at rejse til krigszonerne.