Franskmand kendt skyldig i firedobbelt drab på jødisk museum

Mehdi Nemmouche var ifølge anklagerne en del af en jihadgruppe i Syrien, inden han angreb på et museum.

Franskmanden Mehdi Nemmouche er torsdag kendt skyldig i drabene på fire personer på et jødisk museum i Bruxelles i 2014.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters samt det britiske medie BBC.

Kendelsen kommer efter en to måneder lang retssag, om det der anses for at være det første angreb udført af en islamistisk militant med europæisk statsborgerskab, der er vendt hjem fra Syrien.

33-årige Mehdi Nemmouche dræbte et israelsk par samt to af museets ansatte under et skudangreb på museet i maj 2014.

Ifølge anklagerne kæmpede han i en jihadgruppe i Syrien, før han vendte tilbage til Europa for at udføre angrebet.

Det lykkedes manden at flygte fra Bruxelles efter angrebet. Men han blev efter cirka en uge anholdt i den sydfranske havneby Marseille. Han havde et Kalasjnikov-automatgevær og en pistol på sig, da han blev anholdt. Samme type våben blev brugt under angrebet.

Mehdi Nemmouche erkendte ifølge Reuters at være i besiddelse af samme slags våben. Men mandens advokat sagde, at Nemmouche ikke var den, der affyrede skuddene, der dræbte de fire personer.

Mehdi Nemmouche hævdede ligeledes i retten, at han var blevet "snydt". Hans advokat sagde, at videooptagelsen fra skudangrebet var forfalsket af to lejemordere sendt for at dræbe to agenter fra den israelske efterretningstjeneste.

Der forventes at blive taget stilling til, hvilken straf han skal have, fredag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge AFP er Mehdi Nemmouche også beskyldt for at fungere som fangevogter for fire franske journalister, der var blevet taget som gidsler af jihadister i Aleppo i 2013.

Ifølge TV2 var den 33-årige franske statsborger også fangevogter for den danske fotograf Daniel Rye, som i 13 måneder sad fanget hos Islamisk Stat.

Daniel Rye delte i en periode celle med flere franske journalister, før han ved betaling af løsesum blev sluppet fri.