Annonce:
Annonce:

Fremmed land skal give lov, før drab i Danmark kommer for retten

To serbere står ifølge politiet både bag kæmpe narkosmugling og et drab i Ballerup

(Video: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

To serbere, der ifølge politiet står bag indsmugling af 53 kilo kokain og 2,5 kilo heroin til Danmark, sigtes også for drabet på en 29-årig mand i Ballerup sidste år. Han blev skudt på en p-plads i Grantofteparken, men nu er opklaringen af mordet løbet ind i en juridisk komplikation.

Den ene serber, 32, blev den 12. januar i år udleveret fra Slovenien, efter at han var blevet anholdt i en lufthavn på international arrestordre fra Danmark.

Dengang var han kun sigtet i kokain-sagen, og reglerne for udlevering siger, at et land kun må tiltale og dømme en person for den forbrydelse, som udleveringen omfatter.

Derfor skal Slovenien nu give Danmark tilladelse til, at den 32-årige også tiltales og eventuelt dømmes for drabet i Ballerup, som ikke var omfattet af udleveringssagen.

Annonce:

Mistanken i drabssagen opstod nemlig først efter at den 32-årige var blevet udleveret og fængslet. Han og en 49-årig serber blev i marts sigtet for drabet i Ballerup, hvor efterforskningen fortsætter.

To mænd sigtet for ni måneder gammelt mord

– Vi skal nu skrive til de slovenske myndigheder og få tilladelse til at få grundlaget for udleveringen udvidet til også at omfatte drabssagen. Men jeg forventer ikke, at det giver nogen problemer, siger advokaturchef Jens Rasmussen, Københavns Vestegns politi til Ekstra Bladet.

Jens Rasmussen tror, at juraen i sagen er på plads inden sommer.

Nu kører kokain-sagen
I næste uge starter kokain-sagen ved retten i Glostrup mod de to serbere og fire andre tiltalte. Der er afsat 20 dage til sagen, hvor dommen ventes den 29. juni. Hvis serberne kendes skyldige i det enorme parti narkotika, risikerer de op til 16 års fængsel.

artiklen fortsætter under billedet

Her er noget af politiets fund efter anholdelserne af narko-banden, 15 kilo kokain og en pistol. Politifoto.
Her er noget af politiets fund efter anholdelserne af narko-banden, 15 kilo kokain og en pistol. Politifoto.

Annonce:

Men når kokain-sagen er slut, forventer politiet, at serberne stilles for retten igen - nu tiltalt for drabet på den 29-årige i Ballerup. Han blev skudt i hovedet og brystet på p-pladsen foran Grantofteparken 916 og døde godt seks timer senere på Rigshospitalet.

Politiet vil endnu ikke afsløre, om der er en forbindelse mellem narko-sagen og drabet på den 29-årige, da drabssagen kører bag lukkede døre. Politiet har kun sagt, at motivet til drabet formentlig er et internt opgør.

Naboer til skuddrab: - Det er dybt chokerende

Serberne anses som to af hovedmændene i en international narkotika-organisation.

En 30-årig mand, der tidligere er idømt syv års fængsel for heroin, var ifølge tiltalen med til at planlægge kokain-smuglingerne. Han var prøveløsladt ved anholdelsen og kræves nu udvist efter dom. Ved sin tidligere narkodom slap den 30-årige med en betinget udvisning.

artiklen fortsætter under billedet

Her foran Schulstad på Hammerholmen mødtes smuglerne med modtagerne og overdrog typisk 10 kilo kokain ad gangen. Foto: Michael Mottlau/Polfoto.
Her foran Schulstad på Hammerholmen mødtes smuglerne med modtagerne og overdrog typisk 10 kilo kokain ad gangen. Foto: Michael Mottlau/Polfoto.

Annonce:

En parkeringsplads foran brødfabrikken Schulstad på Hammerholmen 21-27 på Avedøre Holme var mødested, når partier på mindst 10 kilo kokain blev overdraget fra de to tiltalte serbere, der stod for indsmuglingerne, til danske modtagere.

På blot halvanden måned i maj og juni sidste år indsmuglede de to serbere, der nu også sigtes for skud-drabet på den 29-årige mand i Ballerup, hele 53 kilo kokain og 2,5 kilo heroin, lyder anklageskriftet.

I går voksede narkosagen nemlig i forhold til den oprindelige tiltale, da politiet rejste en ny tiltale mod den 32-årige serber for en indsmugling af otte kilo kokain den 13. juni.

Narko-organisationen følte sig åbenbart tryg ved at bruge p-pladsen foran Schulstad på Avedøre Holme, når serberne ved højlys dag omkring klokken 13 og 14 overdrog de store partier narkotika til modtagerne.

Narko blev gravet ned
Et grønt område ved Hammerholmen 175 blev brugt som depot, hvor store mængder af kokainen blev gravet ned og derefter hentet i portioner på et til fem kilo.

Annonce:

Også i Schweizerdalsparken og Espelunden i Rødovre blev kokain gravet ned, og her havde banden også våbendepoter med tre skarpladte pistoler, som politiet fandt.

Ingen af de tre pistoler blev dog brugt til drabet i Ballerup den 17. juni, viser tekniske undersøgelser af pistolerne.

Drabet på den 29-årige begik de to serbere - ifølge sigtelsen - i tiden mellem to indsmuglinger af kokain den 13. og 30. juni. Ved den sidste slog politiet til og anholdt narko-banden og fandt blandt andet 15 kilo kokain og 1,5 kilo heroin.

Fem kilo af kokainen blev fundet i en VW Touran, der holdt parkeret i p-kælderen under Tivoli Hotel i København. Politiet mener, at den 49-årige serber samme dag indsmuglede først 10 kilo kokain og derefter de fem kilo.

Politiet ved, at de store partier narkotika blev kørt ind i biler via Tyskland, men ikke hvilket land narkoen blev hentet i.

Flere af aftagerne er allerede dømt i separate retssager, og to af køberne venter også på at komme for retten. Det er ikke lykkedes for politiets særlige taskforce 'Særlig Efterforskning Øst' at afdække hele modtager-nettet, da politiet har koncentreret sig om at fælde bagmændene.

De to serbiske mænd kræves under retssagen udvist for bestandigt.

Mand død efter skud: Foreløbigt intet om motiv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: