Annonce:
Annonce:

Frifundet for drabsforsøg i S-tog: Det var 'kun' grov vold

Stak tilfældig passager ned, men blev frifundet for drabsforsøg og slap med dom for grov vold

Her er den 22-årige filmet i S-toget med kniven i hånden. (politifoto)
Her er den 22-årige filmet i S-toget med kniven i hånden. (politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Dommere og nævninger i retten på Frederiksberg var uenige om, hvorvidt et knivstikkeri i et S-tog, hvor en 19-årig mand var tæt på at dø, var drabsforsøg eller grov vold.

Men voteringen faldt ud til fordel for den 22-årige tiltalte Omar El-Hussein, der blev fundet skyldig i grov vold og idømt to års fængsel.

En enkelt dommerstemme reddede ham fra at blive dømt for drabsforsøg.

Senioranklager Maria Cingari krævede ellers Omar El-Hussein dømt for drabsforsøg, fordi han stak den 19-årige tilfældige og sagesløse passager to gange i venstre lår og venstre balde, hvor de 12-13 centimeter dybe stik skar en pulsåre og en blodåre samt den store nerve til venstre ben over.

Den 19-årige var, ifølge lægerne, i 'manifest livsfare' eller på almindeligt dansk i overhængende livsfare. Han var meget tæt på at forbløde.

Annonce:

Våbnet var en låsbar foldekniv med en klinge på 11 centimeter.

Stukket ned i S-tog: Var tæt på at dø

En af de tre juridiske dommere og fire af de seks nævninger i retten på Frederiksberg ville dømme Omar El-Hussein for drabsforsøg, mens to juridiske dommere og to nævninger alene fandt ham skyldig i grov vold. Han modtog dommen.

Dommerne og nævningerne har hver én stemme ved afgørelsen af skyldsspørgsmålet. Men en afgørelse, som er til ugunst for den tiltalte, kan kun vedtages med mindst fire stemmer fra nævningerne og mindst to stemmer fra de tre juridiske dommere.

Statsadvokaten overvejer anke
- Det er en tæt afgørelse, og nu bliver det op til Statsadvokaten, om dommen skal ankes, siger senioranklager Maria Cingari til Ekstra Bladet.

Hun procederede for, at den 22-årige skulle dømmes for drabsforsøg, fordi han måtte have indset, at offeret kunne dø af de dybe knivstik.

Annonce:

Det nærmeste retten kom et motiv var, at den 22-årige forklarede, at han led af angst, var påvirket af hash og tidligere selv var blevet overfaldet. Han troede, at den 19-årige havde været med til at overfalde ham, og han var bange for, at han ville gøre det igen, forklarede den tiltalte.

Men nævningetinget fandt det bevist, at Omar El-Hussein uprovokeret og uden tøven overfaldt den 19-årige og stak ham flere gange med stor voldsomhed. Han forsøgte at forsvare sig og fik flere afværgelæsioner på venstre hånd.

Den 19-årige havde intet med de tidligere overfald på den 22-årige at gøre. Han var en tilfældig S-togspassager, der var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Den 22-årige gik efter overfaldet videre gennem S-toget, hvorefter han vendte om og med kniven løftet igen nærmede sig den 19-årige. Men nu blev han stoppet af den 19-åriges kammerat, inden han kunne stikke ham igen.

Flygtede i taxi
Knivstikkeriet skete 22. november 2013 år klokken 15.10 midt i myldretidstrafikken. Da S-toget kørte ind på Ny Ellebjerg station, løb knivstikkeren hurtigt ud af toget og sprang ind i en taxi.

Annonce:

Efter en kort tur betalte han taxichaufføren og forsvandt. Syv dage efter gik politiet ud med en offentlig efterlysning af den 22-årige, som politiet betegnede som farlig.

Men der gik to måneder, før den 22-årige blev anholdt. Det skete tilfældigt i forbindelse med et indbrud på Tagensvej i København.

Med i dommen på to års fængsel var en reststraf på 62 dage fra en tidligere voldsdom.

Omar El-Hussein er fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Stak 19-årig ned i S-tog: Anholdt under indbrud

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: