Annonce:
Annonce:

Frigiver Inger Katrine: Kutter 'løsladt' i drabssag

Den særlige garnkutter L1 Inger Katrine er frigivet efter at have været mål for kriminaltekniske undersøgelser i efterforskningen af det formodede drab på fiskeren Alf Villum Jensen

Fem mænd fra fiskekutteren Inger Katrine er varetægtsfængslet i sagen om drabet Alf Villum Jensen. Læs hele interviewet med hans enke her

Forstå Kutterdrabet: - Han virkede bange
Annonce:
Følg Krimi

Politiet har nu afsluttet de tekniske undersøgelser af garnkutteren L1 Inger Katrine i forlængelse af det potentielle drab på Alf Villum Jensen under sejlads på Nordsøen.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse og fastslår samtidig, at der ikke er yderligere kommentarer til den verserende drabsefterforskning.

Fartøjet og den særlige tekniske transponder-anordning om bord har i flere døgn efter fundet af den afdøde vestjyde været mål for en minutiøs teknisk undersøgelse.

Den nu afdøde Alf Villum Jensen pådrog sig voldsomme skader om bord på garnkutteren Inger Katrine. Fem fiskere er sigtet i drabssagen. De nægter sig alle skyldige. Privatfoto
Den nu afdøde Alf Villum Jensen pådrog sig voldsomme skader om bord på garnkutteren Inger Katrine. Fem fiskere er sigtet i drabssagen. De nægter sig alle skyldige. Privatfoto
 

Som omtalt i Ekstra Bladets omfattende dækning af drabssagen er fem vestjyske fiskere, som alle nægter sig skyldige, anholdt og sigtet for drab som ansvarlige for den 41-årige mands voldsomme død i tidsrummet mellem 28. januar klokken otte og lidt mindre end to døgn senere.

Annonce:

Politiet er af den opfattelse, at Alf Villum Jensen blev dræbt på åbent hav på en position cirka 60 sømil fra den jyske vestkyst ud for Thyborøn.

De drabssigtede mænd i alderen 28 til 41 år blev sent torsdag aften varetægtsfængslet i foreløbig fire uger efter et maratonlangt grundlovsforhør ved Retten i Holstebro.

Først tur med kutteren
Det var Alf Villum Jensens første tur med stålkutteren. Han var ifølge sigtelserne ramt af slag og spark, og på hans livløse krop blev der fundet skader som følge af brud på blandt andet ryg- og lændehvirvler, indre og ydre læsioner i hovedet og punktformede blødninger i øjnene. De sidstnævnte skader indikerer, af den 41-årige familiefar også har været udsat for kvælning.

Garnkutteren var i forbindelse med politiets undersøgelser sejlet væk fra den frit tilgængelige kaj og fortøjet bag en port og stålhegn.

Dræbt på åbent hav: - Jeg kunne mærke Alf var bange

Annonce:

De fem drabssigtede mænd - alle med almindelige, danskklingende navne - har kæret kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten. Op til weekenden havde Vestre Landsret endnu ikke behandlet kæremålet i sagen.

Læs mere om drabssagen:

Kilde: Kutters transponder var slukket

Kutter-drab: Fem fængslet

Kutter-drab: Undrer mig

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Onsdag faldt der dom i en brutal voldtægtssag, hvor to kvinder blev truet med kniv og voldtaget på et kollegium på Amager. Hør mere i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: