Frygter målrettet hærværk: Uerstattelige stole fuldstændig knust

En ung tjener blev slået med et koben under det målrettede røveri mod Falsled Kro, hvor røverne gik direkte efter to eksemplarer af 'Jagtstolen'

Direktør og køkkenchef på Falsled Kro, Per Hallundbæk, håber, at politiet vil sætte ressourcer ind på at opklare det grove røveri. Foto: Falsled Kro
Direktør og køkkenchef på Falsled Kro, Per Hallundbæk, håber, at politiet vil sætte ressourcer ind på at opklare det grove røveri. Foto: Falsled Kro
Følg Krimi

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

To maskerede gerningsmænd gik direkte efter to eksemplarer af den værdifulde stol 'Jagtstolen' af møbelarkitekten Børge Mogensen under et groft røveri mod gourmet-restauranten Falsled Kro i Millinge på Fyn omkring kl. 03 natten til fredag.

Undervejs blev en medarbejder slået eftertrykkeligt med et koben og har adskillige knubs, fortæller direktør og køkkenchef Per Hallundbæk til Ekstra Bladet.

Det er anden gang i år, at stolene er blevet stjålet. og direktør og køkkenchef Per Hallundbæk frygter, at tyvene denne gang er gået direkte efter at ødelægge dem.

Ville stjæle stole fra kendt kro: Det endte helt galt

Han fortæller, at de sidste gæster var gået 20 minutter før episoden, der udviklede sig til et røveri. Personalet sad i krostuen og skrev en seddel til morgenvagten, da gerningsmændene kom ind og gik direkte mod stolene. Den ene tjener løb hen for at stoppe dem.

- Der opstår tumult, og den ene stol bliver knust, ligesom et vindue i døren bliver knust. Han (den unge tjener, red.) løber efter dem, og så slår den ene ham med et koben, og de kører væk, fortæller Per Hallundbæk, der har fået at vide, at den ene gerningsmand på flydende dansk råber: 'Slå ham med kobenet'. Han kom selv til stedet en time efter røveriet.

Den ene stol gik i stykker på selve kroen, og politiet fandt senere den anden stol fuldstændig knust på havnen, fortæller direktøren.

- De går direkte efter de stole. Det er jo nogle meget værdifulde stole, siger Per Hallundbæk og tilføjer:

- De har været stjålet en gang før, hvor de blev fundet ude på en gård.

Meget skræmmende

De fik stolene tilbage i juni måned og har ikke haft dem nede før i tirsdags.

- Så det er meget skræmmende, siger han.

Han fortæller, at medarbejderne har det godt efter omstændighederne godt, men har været på skadestuen for at blive undersøgt.

Den unge tjener slap heldigt fra det grove overfald.

- Han har nogle knubs på sine knæ og hofter, da de trillede rundt. Og så knubs på armene, hvor han afværgede for kobenet, fortæller Per Hallundbæk.

Politiet har taget stolene med sig for at undersøge dem for DNA.

- Fortryder I, at I tog stolene ned igen, efter I fik dem tilbage?

- Det gør man selvfølgelig. Men hvad skal man gøre? Skal vi have stole stående fra IKEA? De har stået der hver eneste dag i 45 år siden kroens åbning, og vi var meget glade, da fik dem tilbage. Og hvis vi skal lade os kue af det , så er det ikke sjovt. Men nu stiller vi nogle andre stole derhen, for de er jo gone forever. Så nu giver det hele sig selv.

- Det undrer, at de skulle fuldstændig smadres. Tror du, det er noget personligt mod jer?

- Tanken har da strejfet mig. Jeg ved, at de ville være næsten umulige at omsætte. Da de blev stjålet sidst, lagde jeg det op på Facebook, og der havde jeg over 17.000 delinger på Facebook, og det blev omtalt i medierne. Der er selvfølgelig mennesker, der køber nogle hælervarer, men det er ikke en vare, du bare kan omsætte. Jeg har desværre en tanke om, at det hele går ud på, at de skulle ødelægges. Men ikke at jeg ved noget om det, siger han.

- Hvorfor skulle nogen være interesseret i det?

- Jeg ved ikke, om man er ked af, at vi har fået dem tilbage. Men det er meget trist, siger han.

- Har I personlige fjender?

- Nej, selvfølgelig har man ikke det. Ikke jeg ved af, siger han og tilføjer:

- Nu håber jeg, at der bliver sat ressourcer ind på at finde dem her, for det er et groft overfald, siger han.

Begge gerningsmænd beskrives som muskuløse og var maskerede. De kørte væk i en bil på størrelse med en Polo (VW-model, red.) med en defekt udstødning. Men der var for mørkt til at se, hvilken bil det var, siger vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland, til Ritzau.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby