Frygter vidner får 'hukommelsestab' efter trusler i drabssag

Vidner afhørt i dag i retten, fordi det fyger med trusler i knivdrab i Nivå

Det vrimlede med politifolk i boligkvarteret Islandshøjparken (video: Jan Unger)

Politiet frygter, at vidner i knivdrabet fra Nivå, hvor den 27-årige Rashid Hussein blev stukket ned på  åben gade, skal få et pludseligt  'hukommelsestab'.

Det fyger nemlig med trusler i indvandrermiljøet efter knivdrabet i Islandshøjparken den 20. november, hvor et skænderi endte med, at den 27-årige familiefar blev stukket ihjel.

En 22-årig blev anholdt og varetægtsfængslet for drabet, og hans far blev senere varetægtsfængslet for at have truet vidner i drabssagen.

Derfor har Nordsjællands politi besluttet, at de to sigtede samt fire vidner i dag alle skulle afhøres foran en dommer i retten i Helsingør.

Det sker for at sikre deres forklaringer, såkaldt anticiperet bevisførsel, ved en indenretslig afhøring.

Når en vidneforklaring er afgivet foran en dommer og refereret i retsbogen, så kan forklaringen bruges som bevis under en kommende retssag - uanset om et vidne til den tid har fået 'hukommelsestab'.

Krimi Far til drabssigtet anholdt for at true vidner

Retten i Helsingør havde afsat hele mandagen til den indenretlige afhøring af den drabssigtede 22-årige, hans far, der er varetægtsfængslet for vidne-trusler, og fire centrale vidner. Afhøringerne skete for lukkede døre.

Den 27 årige Rashid Hussein blev tidligere i dag dræbt i et internt opgør i Nivå. (Foto: Facebook) Krimi Dræbt af knivstik: Rashid blev kun 27 år

- Vi har vurderet, at det er nødvendigt at få sikret forklaringerne foran dommer. Der kan gå lang tid, før sagen kommer for retten, og vi vil ikke risikere, at forklaringerne bliver påvirket. Vi ved, at der er trusler i miljøet, forklarer vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Drama i retten
Allerede da den 22-årige blev fremstillet i grundlovsforhør den 22. november var der drama i retten. 20-25 venner og pårørende til den dræbte var mødt op ved retten i Hillerød og også familie til den sigtede var til stede ved retten, der blev bevogtet af en stor politistyrke.

Politiafspærring efter drabet i Nivå - i dag var der talstærkt politi ved retten, hvor en 22-årig anholdt skulle for en dommer. (Arkivfoto: Jan Unger) Krimi Drama i retten efter drab - stort politiopbud

Der blev råbt og kun to pårørende til den dræbte fik lov til at komme ind til grundlovsforhøret, hvor en bror til Rashid Hussein pludselig sprang frem i retten og ville have fat i den sigtede. Han blev overmandet af fire betjente og eskorteret ud af retten.

Den 4. december blev faderen til den 22-årige drabssigtede så varetægtsfængslet, sigtet for trusler mod flere vidner.

Stukket i brystet
Drabet på den 27-årige skete i forbindelse med et større skænderi mellem ham og den 22-årige, der satte sig ind i en bil, hvorefter han angiveligt kørte forbi den 27-årige med en kniv i hånden og stak ham en gang i brystet.

En 27-årig mand mistede torsdag omkring middag livet, formodentlig efter et knivstik. (Foto: Jan Unger) Krimi Søren alarmerede politiet: Kniven var 30 cm lang

Forud var gået en ordveksling hvor den 27-årige skal have have råbt: - Du skal ikke kalde mig tøs og luder, hvortil gerningsmanden skal have svaret: - Du er en kujon. Du er en kælling og en luder. Knep dig selv.

Dødeligt såret blev den 27-årige kørt til Hillerød Sygehus af to personer i en Audi. Men han blev erklæret for død cirka en halv time efter knivstikkeriet. Han døde af et enkelt knivstik i hjertet.

Politiet fik hurtigt mistanke til den 22-årige, der meldte sig selv, da politiet truede med at offentliggøre hans navn og foto i pressen.

Politiet fik anmeldelsen i går klokken 11.25. (Foto: Jan Unger) Krimi Politi til drabsmistænkt: Meld dig eller vi efterlyser dig

1 af 2 (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Efter knivdrabet i Nivå har der været trusler i miljøet, siger politiet. (Foto: Jan Unger)