Annonce:
Annonce:

Fugeskums-drab: Karin bedøvet med sovemedicin

Karin Barfods 45-årige elsker erkender uagtsomt manddrab, men nægter, at det var med overlæg, at han dræbte hende med fugeskum i halsen

Den 45-årige tiltalte ejede en container, der stod på en containerplads i Ølstykke, hvor liget af den forsvundne kvinde blev fundet tre døgn efter hendes forsvinden. (Foto: Kenneth Meyer)
Den 45-årige tiltalte ejede en container, der stod på en containerplads i Ølstykke, hvor liget af den forsvundne kvinde blev fundet tre døgn efter hendes forsvinden. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Krimi

Retten i Roskilde, Ekstra Bladet

Det var et uheld, at Karin Barfod, 45, døde, da hun blev kvalt med fugeskum i halsen.

Derfor nægter hendes 45-årige elsker manddrab, men han tilstår uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig, oplyste hans forsvarer, advokat Lone Refshammer, da nævningesagen blev indledt til morgen ved retten i Roskilde.

Den 45-årige, der er far til fire, erkender, at Karin Barfod døde i hans campingvogn i Roskilde, og at han pakkede liget ind i plastiksække og kørte det til en containerplads, hvor han dumpede det.

Hans forklaring på 'ulykken', hvor Karin Barfod døde, kommer først frem senere i dag i retten. Men Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at han har hævdet, han troede det var flødeskum, han sprøjtede i hendes hals under en sexleg.

Karin blev myrdet med fugeskum

Annonce:

Den 45-årige er tiltalt for at have kvalt Karin Barfod ved at presse fugeskum i hendes mund og hals, mens hun lå bundet med strips, så hun ikke kunne gøre modstand. Drabet skete i den 45-åriges campingvogn, der stod på en parkeringsplads i Roskilde.

Efter drabet pakkede den 45-årige, ifølge tiltalen, liget ind i plastiksække, og kørte det til containerpladsen Stenhøjvej 10 i Ølstykke, hvor han skjulte det i en container, som han tidligere havde købt.

Så kørte han til Karin Barfods lejlighed på Kornvænget 41 i Ballerup, som han, ifølge tiltalen, forsøgte at brænde af.

Benzin i lejligheden
Han hældte madolie og benzin ud i hele lejligheden og placerede en stegepande på komfuret med en plasticbakke på, og tændte blusset på seks. Lejligheden brød ikke i brand, men blev fyldt med røg.

Veninde advarede Karin: Han slår dig ihjel

Annonce:

Karin Barfod forsvandt sporløst den 22. oktober sidste år. Dagen efter låste en veninde sig ind i hendes lejlighed og opdagede at den var fyldt med røg. Politiet fik hurtigt mistanke til den 45-årige, som i kort tid havde været Karin Barfods elsker.

Den 25. oktober fik politiet varetægtsfængslet den 45-årige sigtet for drabet, selvom liget på det tidspunkt ikke var fundet.

Det skete samme aften, da politiet fandt ud af, at den 45-årige ejede en container i Ølstykke, der stod på containerpladsen Stenhøjvej 10. Liget lå dumpet i containeren lige indenfor lågen til højre. Liget lå som en 'hvid bylt' i plastiksække omviklet med et reb. Politiet skar et lille hul i plastiklaget, og kunne se, det var et lig.

Snøret ind i husholdningsfilm
Liget var pakket ind i syv-otte sorte plastiksække og derefter i et hvidt 'partytelt'. Hun var også viklet ind i en plaid og hendes ben snøret sammen med husholdningsfilm. Hendes hænder var bundet med plastikstrips til hendes trusser. Om munden havde hun grønt fugeskum.

Annonce:

De makabre billeder blev vist af anklager Signe Egsgaard i retten på en storskærm. Men det blev for meget for retsformanden, som bad om, at kun nævningerne fik billederne at se i deres fotomapper.

Sådan blev Karin dræbt: Fik presset fugeskum ned i halsen

Inden liget blev fundet, vidste politiet, at campingvognen efter al sandsynlighed var gerningsstedet.

I vognen blev fundet en taske med flere af Karins ejendele og busbilletter fra en tur til Jylland, som hun netop var kommet hjem fra.

Politiet fandt en spraydåse i campingvognen omviklet med sort gaffatape. Det viste sig at være en flaske DECORA PU fugeskum, og den 45-åriges fingeraftryk blev fundet på spraydåsen, og dna fra Karin Barfod blev fundet på 'tuden' og spidsen af sprayflasken.

Anklager Signe Egsgaard oplyste i retten, at politiet ikke har fundet en dåse med flødeskum i campingvognen.

Det kunne ellers underbygge den tiltaltes forklaring om et uheld.

Annonce:

Obduktionen viser, at Karin Barfod havde fugeskum i munden, svælget, spiserøret og mavesækken. Det betyder, at hun var i live, da hun fik fugeskummet ned i halsen, sagde anklager Signe Egsgaard under sin forelæggelse i retten.

Forgiftet med sovemedicin
Obduktionen viste, at hun blev kvalt ved såkaldt 'indre spærring', hvor store klumper af fugeskum spærrede hendes luftveje - muligvis i kombination med strangulering.

- Det afgørende i denne sag er, om I tror på, at det var et uheld, da han sprøjtede fugeskum i halsen på Karin Barfod, sagde anklager Signe Egsgaard henvendt til nævningerne.

Obduktionen af Karin Barfod har vist, at hun også var lettere forgiftet med sovemedicin Zopiclon. Hverken Karin Barfod eller den tiltalte havde recept på Zopiclon, men det havde den tiltaltes hustru. Hun skal senere afhøres i retten, om manden kan have taget hendes sovemedicin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: