Fuld fart på hjemturen fra spejderlejr: 144 kørte for stærkt

Syd- og Sønderjyllands Politi forsøgte forgæves at få folk til at lette foden fra speederen, men alligevel målte de hele 144 biler til at køre for stærkt på den store hjemrejsedag fra spejderlejren i Sønderborg

Det gik over stok og sten for de mange forældre, der skulle hente deres børn til den store spejderlejr i Sønderborg. Foto: Sebastian Gunvald
Det gik over stok og sten for de mange forældre, der skulle hente deres børn til den store spejderlejr i Sønderborg. Foto: Sebastian Gunvald
Følg Krimi

Godt 40.000 spejdere rejste søndag hjem fra spejderlejr i Sønderborg. Og i den forbindelse havde Syd- og Sønderjyllands Politi opstillet ATK-vogne på vejene for at kontrollere, at bilerne ikke overskred den tilladte hastighed.

Men ud fra politiets oplysninger på Twitter kunne det godt se ud til, at både forældre og pårørende har haft en anelse for travlt med at få fragtet deres børn og bekendte med sig hjem.

I løbet af dagen forsøgte Syd- og Sønderjyllands Politi ellers at få de mange bilister til at lette foden fra speederen, men lige lidt hjalp det.

- I må have savnet børnene på #SL2017 (spejderlejrens hashtag, red.). ATK-østgående: 3254 biler. 144 sager, 28 klip og 10 betinget frakendelse af kørekortet. Max fart: 118 km/t på 60 km/t-strækning, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

3254 biler passerede altså politiets ATK-vogne i løbet af de timer, aktionen varede i østgående retning. Heraf blev hele 144 biler taget i at køre for stærkt.

I 28 tilfælde kørte bilerne endda så stærkt, at det udløste et klip i kørekortet, mens i alt 10 personer nu står til betinget frakendelse af kørekortet.

Efter 'stridigheder' med kæresten: Mand affyrer skud og flygter på scooter

Og som Syd- og Sønderjyllands Politi runder af med at skrive i deres opslag på Twitter, så lød målingen på 118 kilometer i timen for den bil, der kørte hurtigst, på en strækning hvor det i dagens anledning kun var tilladt at køre 60.

Af hensyn til spejdernes hjemrejse havde Syd- og Sønderjyllands Politi nemlig sat en hastighedsbegrænsning på Sønderborg motorvejen og på omfartsvejen.

Den automatiske trafikkontrol burde ellers ikke være kommet som nogen overraskelse for de mange billister. Politiet havde nemlig varslet deres fartkontrol i god tid inden dagens aktion.

Fem personer sigtet for at have kastet med molotovcocktail

Til gengæld var der ikke meget stress og jag over trafikkulturen i vestgående retning, meddeler Sydjyllands Politi.

Her registrerede ATK-vognene 6132 køretøjer, men heldigvis resulterede det i lige præcis nul sager. ’Det sker ikke hver dag’ skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

I forlængelse af skandalen i Hjørring, hvor Nordjyllands Politi måtte dumpe flere busser ved det store fodboldstævne Dana Cup, var Sydjyllands Politi ligeledes flittige til at kontrollere de i alt 400 busser, der også var hyret til at fragte spejderne hjemad.

Resultatet af den kontrol vil politiet dog først fortælle nærmere omkring mandag, meddeler de til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag