Fuld svensker bakker sin autocamper i Slotssøen

Det endte helt galt for en svensk mand, da han ville vende sin autocamper ved søen i Hillerød.

Spadserer man en tur rundt om Slotssøen ved Frederiksborg Slot i Hillerød, venter der et syn, som selv de lokale ikke er vant til at se.

Sent lørdag aften kørte en 31-årig svensk mand nemlig sin autocamper i søen, og natten til søndag er den stadig parkeret i vandet, fortæller Nordsjællands Politi.

Man skal dog formentlig tidligt op søndag, hvis man vil nå at se autocamperen stikke op af vandet, inden den bliver fjernet igen.

Årsagen til uheldet var ifølge politiet, at manden havde fået for meget alkohol indenbords.

- Vi får en anmeldelse klokken 22.42 om, at en autocamper kører rundt og slingrer lidt nede i Hillerød. Manden kører på Slotsgade, og han mister herredømmet og er lige ved at køre i søen i et forsøg på at vende den, siger Steffen Østergaard, vagtchef hos Nordsjællands Politi.

- Mens han laver den her vending, ender det så med, at han drøner baglæns ned i Slotssøen, fortsætter vagtchefen.

Den svenske mand tilbringer natten til søndag i politiets detention, og det har endnu ikke været muligt at afhøre ham, fordi han fortsat er meget spirituspåvirket.

Autocamperen røg i søen i nærheden af en sti mellem et område, der kaldes Posen, og Frederiksborg Slot.

- Den står enten med bagenden eller snuden nede i vandet, fortæller Steffen Østergaard.

Manden kunne selv gå ud af autocamperen og stod med vådt tøj inde på bredden, da politipatruljen nåede frem. Han blev anholdt uden nogen dramatik.

- Vi håber, at han er tilmeldt Falck eller noget andet, for ellers får han nok en stor regning, siger Steffen Østergaard om det kommende oprydningsarbejde.