Fulderik kørte 160 km/t under hidsig politi-jagt

Biljagten varede i 50 minutter, før den sprit-påvirkede mand landede i en grøft og kunne anholdes

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller SMS/MMS 1224 til alm. takst

En 26-årig bilist nåede flere gange op på hastigheder omkring 160 km/t under en hidsig politi-jagt tidligt søndag morgen.

Den 26-årige mand var beruset og har erkendt, at han flygtede fra politipatruljen fordi han vidste, at han havde drukket alt for meget til at køre bil.

- Manden ville ikke standse, så politipatruljen fulgte efter ham i omkring 50 minutter. Vi var ude på både grusveje og i plantager, før manden omsider blev pågrebet, fortæller vagtchef Jens Claumarck fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Biljagten begyndte på Ballumvej nord for Thisted, hvor politiet rutinemæssigt ville stande bilisten.

Forsøgte at flygte
Den 26-årige havde dog ikke noget udtalt ønske om at ville tale med betjentene, så han trykkede speederen i bund og forsøgte at flygte.

- Vi har målt hans hastighed flere forskellige steder. Et sted kørte han på landevejen 160 km/t. Han kørte gennem byen Hillerslev med mindst 140 km/t, og på havneområdet ved Hanstholm kørte han 150 km/t.

Undervejs kørte han venstre om i en rundkørsel og overtrådte vigepligten flere gange, fortæller vagtchefen.

Koster kørekortet
Mellem Kiltmøller og Thisted endte biljagten dog brat, da den 26-årige ville krydse en vej. Han røg ud over en mark og landede i en grøft.

Den 26-årige blev anholdt uden videre dramatik og han erkendte på stedet, at han havde været på værtshus og havde drukket for meget.

- Det her kommer til at koste en del penge og kørekortet, konstaterer Jens Claumarck.

Politiet har udtaget blodprøve og den 26-årige blive testet for både alkohol og narko.