Fund af ekstremistisk indhold giver netforbud i fængsler

Kriminalforsorgen har taget nye skridt for at undgå, at ekstremistisk indhold spredes i lukkede fængsler

På grund af sikkerhed har Kriminalforsorgen lukket det netværk, som fanger i de lukkede fængsler har haft adgang til.

Det har blandt andet sat en stopper for fjernundervisning af de indsatte og betydet aflyste eksamener. Det skriver Jyllands-Posten.

Kriminalforsorgen har vurderet, at de indsatte i de lukkede fængsler og arrester ikke skal kunne benytte det såkaldte SK-net. Det er et sikret netværk, der bliver brugt i de lukkede institutioner.

Tiltaget skete i april. Det blev aktuelt, efter at der blev fundet ekstremistisk materiale på fire Playstation-konsoller i det lukkede fængsel i Nyborg.

Selv om de ikke havde direkte adgang til internettet, vurderer Kriminalforsorgen, at materialet er blev anbragt på dem via USB-nøgler.

Men tiltaget rammer alle indsatte og ikke kun dem, der er i fare for at blive radikaliseret, påpeger Frederik Jepsen, der er bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Krim, der yder retshjælp til landets indsatte.

Det tangerer kollektiv afstraffelse, lyder det, selv om han anerkender behovet for at øge sikkerheden hvad angår radikalisering i fængslerne.

- Det må komme an på en konkret vurdering af den indsatte, om vedkommende kan administrere at have adgang til SK-nettet, siger han til Jyllands-Posten.

Han fortæller, at indsatte i fængslerne er fortvivlede over, at de ikke kan komme videre med deres uddannelser, mens de står på.

Lars Rau Brysting, der er sikkerhedschef i Kriminalforsorgen siger, at man i længere tid har haft overvejelser om SK-nettet, men fundet på de fire Playstations har "aktualiseret" overvejelserne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri