Fup-opkald fra Microsoft

Falske Microsoft-medarbejdere skaffer sig adgang til godtroende menneskers computere og misbruger herefter modtagernes kreditkort og netbank

Falske medarbejdere fra computer-giganten Microsoft ringer og bilder folk ind, at de skal reparere deres pc. Herefter skaffer de sig i nogle tilfælde adgang til ofrenes computer for senere at misbruge deres kreditkort og netbank. (Foto: AP)
Falske medarbejdere fra computer-giganten Microsoft ringer og bilder folk ind, at de skal reparere deres pc. Herefter skaffer de sig i nogle tilfælde adgang til ofrenes computer for senere at misbruge deres kreditkort og netbank. (Foto: AP)

Tag dig i agt, hvis en engelsk-talende 'medarbejder' fra Microsoft ringer dig op under forehavende af at ville reparere din computer. Der er nemlig tale om et fup-opkald, hvor reparatøren i virkeligheden vil misbruge adgangen til modtagernes computere til at hæve penge på ofrenes kreditkort og via deres netbank.

Snedige tricktyve lænser gamle kvinder

Sydøstjyllands Politi advarer mod fup-opkaldene, som især ældre mennesker hopper på med store frustrationer - og tab - til følge. Arbejdsmetoden er typisk skåret over samme kam: En engelsk-talende person ringer og præsenterer sig som værende fra computer-giganten Microsoft. Den tillidsvækkende stemme tiltusker sig herefter adgang til ofrenes pc under dække af, at computeren skal repareres.

Advar vennerne

Efterfølgende opkræver den falske Microsoft-medarbejder og reparatør et mindre beløb for 'ulejlligheden', inden selve misbruget sættes i gang med misbrug af ofrenes kreditkort og netbank.

Sydøstjyllands Politi opfordrer i en pressemeddelelse til, at alle, der modtager et mistænkeligt opkald fra de falske Microsoft-medarbejdere, lægger røret på med det samme. Samtidig understreges det fra Sydøstjyllands Polti, at det vil være en god idé at advare venner, bekendte og familie mod at lade sig bedrage af fupnummeret.

Hjælp ved hånden

Journalist Marianne Vestergaard Nielsen har stiftet firmaet 'Din e-hjælp', som er til for de mange og især ældre mennesker, der har svært ved at overskue alle de digitale udfordringer. Hun besøger folk på deres bopæl og hjælper dem med at finde ud af det, de ikke forstår, når de skal begå sig på en computer.

Marianne Vestergaard Nielsen kender således også til flere, der er blevet ringet op af de falske Microsoft-medarbejdere og har været udsat for svindel.

www.mavesen.dk

- Jeg har mødt flere, der har oplevet en lang række fup-opkald, og enkelte, der er endt med at blive svindlet. Det ser ud til, at de kriminelle oftest ringer til fastnet-numre og dermed de ældre borgere, siger Marianne Vestergaard Nielsen og opfordrer disse fastnet-abonnenter og alle andre til at være på vagt.

Hun fortsætter:

- Det er simpelthen så groft at spille på en gruppe menneskers angst og usikkerhed over for computere og digitalisering i det hele taget. Jeg har selv siddet over for mange af disse mennesker, og de kan være nemme ofre for denne kyniske fremgangsmåde.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri