Fuptiltalt firma: Bagmandspolitiet er hoppet på limpind

Forsvareren for svindeltiltalt firma mener, at Bagmandspolitiet er på tynd is med anklage om millionsvindel

Følg Krimi

Der er ikke fugls føde på anklagen mod et dansk oliehandelsfirma om at have fiflet med fakturaer for 24,3 millioner kroner.

Sådan lyder det fra firmaets forsvarer, Jacob Skude Rasmussen, da han torsdag kommer med sine afsluttende bemærkninger ved Retten i Kolding.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - der har rejst tiltale mod firmaet og to topchefer.

Anklagen går på, at firmaet, der handler med skibsbrændstof, systematisk skal have overfaktureret en kunde i Malaysia, Pacific Inter-Link.

Svindlen med brændstof til skibe skal være foregået over en årrække. Ifølge anklagemyndigheden er fortjenesten for overfaktureringen blevet delt med skattelyselskabet Templar.

- Den her sag bærer præg af, at man fra anklagemyndighedens side ikke har sat sig ind i, hvordan det foregår, når bunkers (skibsbrændstof, red.) leveres i praksis, siger Jacob Skude Rasmussen torsdag i Retten i Kolding.

Han forklarer, at det er helt almindeligt, at man som leverandør af skibsbrændstof benytter en række underleverandører.

Det danske firma har ifølge Jacob Skude Rasmussen fuld dokumentation fra dets underleverandører for, at den bestilte mængde olie blev leveret til to skibe hos det malaysiske rederi.

Hvis olien ikke var blevet leveret i den bestilte mængde, ville de to malaysiske skibe slet ikke kunne have holdt sig flydende på verdenshavene, lyder det fra forsvareren.

- Man hører ikke fra kunden, at der ikke blev leveret. Der blev ikke reklameret, og skibene gik ikke i stå, siger Jacob Skude Rasmussen.

Han mener, at Bagmandspolitiet er blevet spændt for en vogn, da man besluttede sig for at rejse tiltale.

- Vi står her, fordi Bagmandspolitiet hoppede på limpinden og lod sig involvere i en kommerciel tvist mellem Pacific Inter-Link og min klient, siger Jacob Skude Rasmussen.

Efter at have indgivet politianmeldelse mod det danske firma trak den malaysiske kunde senere anmeldelsen tilbage.

Det skete, efter at der var indgået et forlig med det danske firma.

Selv om anmeldelsen blev trukket tilbage, valgte Bagmandspolitiet alligevel at forfølge sagen og rejse tiltale.

Det tiltalte firma og dets to topchefer er beskyttet af navneforbud.

Der falder dom i sagen torsdag 22. september.

Overblik: Her er anklagen mod dansk olieselskab

Et dansk oliehandelsselskab og dets to topchefer er ved Retten i Kolding tiltalt for bedrageri ved at have svindlet med fakturaer. Læs om sagen her.

* Olieselskabet og to topchefer er tiltalt for bedrageri af særlig grov karakter ved systematisk at have leveret mindre skibsbrændstof til det malaysiske rederi Pacific Inter-link, end rederiet havde betalt for.

* Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale Bagmandspolitiet - hævder, at svindlen er foregået i 24 tilfælde i perioden fra 2010 til 2013.

* I alt skal der ifølge anklagemyndighedens opfattelse være svindlet for 24,3 millioner kroner.

* Fortjenesten blev ifølge anklagemyndighedens opfattelsen delt med et selskab kaldet Templar, der er indregistreret på St. Vincent og Grenadinerne i det Caribiske Hav.

* Forsvarene for firmaet og de to tiltalte stiftere afviser anklagen og siger, at man kan dokumentere, at den bestilte mængde olie blev leveret via underleverandører.

* Det var det malaysiske rederi, der anmeldte sagen til bagmandspolitiet. Rederiet trak senere anmeldelsen tilbage, angiveligt fordi der blev indgået et forlig mellem det danske og det malaysiske selskab.

* Bagmandspolitiet har rejst tiltale alligevel, da man mener, der er sket noget strafbart.

* Myndigheden kræver, at de to tiltalte topchefer idømmes ikke under fire års fængsel. Desuden går man efter at få idømt virksomheden en klækkelig bøde, ligesom man ønsker at konfiskere den påståede fortjeneste på 24,3 millioner kroner.

* Retten har nedlagt forbud mod at nævne navne på såvel de tiltalte topchefer som firmaet.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.