Fyrværkeri stjålet i Skive: - De har ikke engang efterladt en knaldperle

Krudthuset i Skive har fået stjålet raketter, knaldperler og andet krudt for omkring 100.000 kroner mellem tirsdag og onsdag

De ukendte gerningsmænd har ikke efterladt så meget som en knaldperle, da de var på rov i en container i Skive. Foto: Krudthuset i Skive
De ukendte gerningsmænd har ikke efterladt så meget som en knaldperle, da de var på rov i en container i Skive. Foto: Krudthuset i Skive

Der er blevet stjålet for intet mindre end 100.000 kroner fyrværkeri fra Krudthuset på Jegstrupvej i Skive.

Den store mængde fyrværkeri er blevet stjålet fra en aflåst container. Ifølge ejeren af Krudthuset, Dan Lei, var fyrværkeriet opbevaret efter de forskrifter, som er dikteret af loven.

- Tyvene har skåret hængslerne af containeren, og på den måde er de kommet ind i den, forklarer Dan Lei til Ekstra Bladet.

Det har krævet sin tyv at komme væk med de store mængder fyrværkeri, for containeren var næsten fyldt til randen med krudt.

- De har brugt et køretøj større end en varevogn, for der var virkelig meget krudt derinde. De har ikke efterladt noget krudt overhovedet, ikke engang en knaldperle, fortæller Dan Lai.

Pas på stjernekastere - skader dækkes ikke af forsikringen

Ny sending på vej
Den nu krudtløse fyrværkeriejer har i seks sæsoner solgt krudt til folkene på Skive-egnen, og det er første gang, han har haft indbrud i en af sine containere.

Allerede onsdag var der en ny sending krudt på vej til containeren i Skive, så folk på egnen ikke skal gå raket-løse ind i det nye år.

Dan Lei advarer potentielle langfingrede, krudthungrende tyveknægte om at opgive eventuelle indbrudsforsøg, skulle de være fristede af de mange raketter og knaldperler.

- Vi vil sove derude på skift nu, så der hele tiden er nogen til at overvåge krudtet. Og skulle nogen have held med at komme ind alligevel, så vil område være kameraovervåget, så vi har billeder af gerningsmændene, siger Dan Lei.

Kæmpe fangst: Politiet finder stort fyrværkeri-lager på gård

Krudthuset i Skive opfordrer folk på Skiveegnen til at købe deres fyrværkeri hos det tyveriramte Krudthus. Foto: Krudthuset i Skive
Krudthuset i Skive opfordrer folk på Skiveegnen til at købe deres fyrværkeri hos det tyveriramte Krudthus. Foto: Krudthuset i Skive
 

Dusør udgives
Dan Lei vil meget gerne have sine mange raketter tilbage, da de repræsenterer en markedsværdi på omkring 100.000 kroner. Derfor har han også udstedt en dusør på 10.000 kroner til den, der kan komme med oplysninger i sagen.

- Al det fyrværkeri, der er blevet stjålet, er af mærket Royal Fireworks i serien Diamond. Får man tilbudt at købe sådan noget meget billigt, så vil jeg gerne vide det, siger Dan Lei.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse på det store nytårs-tyveri. Ved man noget i sagen, så vil de gerne vide mere. Man kan kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på 114.

Svimlende summer: Så meget vil danskerne bruge på nytårsknald