Gådefuld forsvinden: Kørte i Brugsen for 24 dage siden

GÅDEFULD FORSVINDEN: 72-årige Tanja og hendes lyseblå Skoda Fabia ikke set siden 10. december - pårørende frygter hun er forulykket

Dette billede af eftersøgte Tanja på 72 år er taget så sent som 2. november i fjor ved en privat sammenkomst. Altså kun fem uger, inden hun forsvandt sporløst 10. december. Privatfoto
Dette billede af eftersøgte Tanja på 72 år er taget så sent som 2. november i fjor ved en privat sammenkomst. Altså kun fem uger, inden hun forsvandt sporløst 10. december. Privatfoto

Der var absolut intet afvigende fra det helt normale ved den finsk-fødte Tarja Tunlikki Mustalahis opførsel, da hun ved 13.30-tiden søndag 10. december i fjor startede sin og sin mands lyseblå Skoda Fabia uden for parrets hjem i Aggersund for at køre i Superbrugsen i Fjerritslev efter dagligvarer.

Venner og familie kalder hende det mere dansk-klingende Tanja i stedet for Tarja, fordi hun har boet i Danmark i knap 50 år. Nu sidder de selvsamme nærmeste til den 72-årige kvinde ulykkelige, nervøse, frustrerede og gådefulde tilbage, fordi Tanja ikke har efterladt sig et eneste spor eller livstegn, siden to bekendte så hende i Superbrugsen omkring klokken 14 den omtalte søndag.

- Det er en gåde af den slags, som ingen ønsker at blive konfronteret med, siger Anette Kjeldgaard Jensen til Ekstra Bladet. Hun er pap-svigerdatter til Tanja, der har boet sammen med sin nu 80-årige danske mand i knap 24 år.

- Alt er selvfølgelig talt igennem, og der er absolut intet usædvanligt i Tanjas adfærd eller i hendes relation til min svigerfar eller andre, som har givet anledning til at kæde sammen med hendes forsvinden, fortsætter Anette Kjeldgaard Jensen.

Frygter ulykke

Nordjyllands Politi og frivillige fra blandt andet hjælpeorganisationen Missing People har ledt efter den forsvundne kvinde. Seneste større eftersøgning skete tirsdag 2. januar, da både Beredskabsstyrelsen i Nord- og Midtjylland deltog med i alt 12 mand, to både og fire køretøjer i området omkring Løgstør. Eftersøgning med helikopter har også været en del af den nu storstilede aktion for at finde den kun 160 centimeter høje, men kraftigt byggede kvinde med kort rødt hår.

- Hun virkede som altid glad og godt tilpas, så vi har ikke antydningen af en forklaring på, hvorfor hun eventuelt selv skulle have valgt at forsvinde, siger Anette Kjeldgaard Jensen.

Hun hæfter sig som alle andre involverede i eftersøgningen ved, at der heller ikke har været spor efter den lyseblå Skoda Fabia, som Tanja forlod hjemmet i Aggersund i.

- Vi frygter, at der er sket en ulykke, og der er nok størst risiko for, at hun er forulykket ved at køre ud over en havnekant eller lignende. Der er jo så megen jagt-aktivitet i skovene på den her årstid, og derfor ville hun nok være fundet, hvis noget skulle være sket der, siger 50-årige Anette Kjeldgaard Jensen, som står for snart at skulle fejre sølvbryllup med sin mand, der naturligvis også er mærket af situationen.

Sjælden sag uden ét eneste spor

Politiet har rutinemæssigt også gennemgået overvågningsbilleder ved blandt andet broer, færger og grænseovergange, men der har ikke været gevinst i forhold til at finde den lyseblå Skoda Fabia.

Vivian Winther Eriksen, der er formand for Missing People og såkaldt pårørende-kontakt i den igangværende eftersøgning, mindes ikke at have oplevet en sag med så 'blanke papirer'.

- Det er meget specielt, at der som i denne sag ikke er et eneste aftryk, en ledetråd eller andet, som kan hjælpe os i retning af at finde hende, siger Vivian Winther Eriksen til Ekstra Bladet. Hun er nu i gang med at koordinere og forberede en ny, stor eftersøgning i weekenden.

Heller ikke spor fra brug af dankort har givet håb om at finde den 72-årige kvinde.

Det har onsdag ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra vagtchefen hos Nordjyllands Politi.