Gårdmandslærling fandt forbrændt lig

Det var en ung lærling, der onsdag morgen fandt afdød mand, der blev er blevet stærkt forbrændt. Få seneste beretning fra Ekstra Bladets mand på stedet her

Hør om sagen her

Har du set eller hørt noget, eller ved du noget om sagen? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Liget af en endnu uidentificeret mand blev onsdag morgen fundet stærkt forbrændt ved en boligblok i Nørresundby. Politiet efterforsker sagen som drab, og en 19-årig mand er blevet anholdt i sagen.

Og det var også en helt ung mand, der fik den ubehagelige oplevelse at støde på liget onsdag morgen. Det fortæller Gunnar Sørensen, der er formand for afdeling 12 i Sundby-Hvorup Boligselskab.

- Det var åbenbart en af vores gårdmandslærlinge, der fandt ham her til morgen. Men jeg har ikke selv haft mulighed for at tale med ham endnu, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde den unge gårdmandslærling set manden, mens der endnu var ild i ham, men han kunne intet stille op på det tidspunkt. Han har efterfølgende fået krisehjælp oven på den voldsomme oplevelse.

Efterforskningsleder Henrik Staal fra Nordjyllands Politi ønsker ikke at be- eller afkræfte Ekstra Bladets oplysninger af hensyn til politiets efterforskning, og politiet holder fortsat kortene tæt ind til kroppen med hensyn til at afsløre detaljer fra det, der altså betragtes som et drab.

Henrik Staal oplyser dog, at man forventer at fremstille den 19-årige mand i grundlovsforhør i løbet af aftenen, hvor politiet regner med at have indsamlet tilstrækkeligt med beviser for at kunne få manden varetægtsfængslet.

'Kommer bag på os'
Gunnar Sørensen fra Sundby-Hvorup Boligselskab fortæller, at han er rystet og overrasket over, at drabet kunne ske.

- Vi er ikke vant til noget som helst. Vi har ingen bander, vi har ingen åbenlys narkohandel, vi har ingen slagsmål og al den slags. Så det kommer meget bag på os alt det her, siger han.

Gunnar Sørensen har begivet sig ud til gerningsstedet onsdag formiddag. (Foto: René Schütze)
Gunnar Sørensen har begivet sig ud til gerningsstedet onsdag formiddag. (Foto: René Schütze)
 

Området er ellers for nylig kommet på regeringens ghettoliste til stor ærgelse for området beboere, men Gunnar Sørensen fastholder, at det normalt ikke er et utrygt område.

- Vi røg tilbage på ghetto-listen for nylig, men en tryghedsliste viste for nylig, at beboerne her i området er de mest trygge i Aalborg Kommune, siger han.

Formanden selv vil nu holde et åbent øje med udviklingen i efterforskningen for at finde ud af, hvad der gemmer sig af årsag til den ulykkelige udgang.

- Er det et tilfældigt drab eller et opgør mellem to unge mænd? Er det noget, der ligger i kvarteret, eller er det en tilfældighed? Hvis det er noget, der ligger i kvarteret, så er det selvfølgelig noget, vi skal have kigget på og gøre noget ved, siger han.

Politiet har med hjælp fra Beredskabsstyrelsen opsat et telt omkring liget af manden, så retsmedicinerne kan arbejde på stedet i fred. Liget af manden er derfor fortsat ikke fjernet fra det sted, hvor det blev fundet omkring 7.35 i morges.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze
 

Ekstra Bladet følger sagen...

Har du set eller hørt noget, eller ved du noget om sagen? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.