Annonce:
Annonce:

Gagball-voldtægt: Teenager tilstår

En 19-årig lemviger har fredag erklæret sig skyldig i en række seksuelle overgreb

Annonce:
Følg Krimi

Det var en planlagt voldtægt, der fandt sted 25. juli 2022, da en 19-årig mand fra Lemvig åbnede hoveddøren til en nu 65-årig kvindes bolig og voldtog hende gennem to timer.

Patrick Graff Pedersen tilstod ved Retten i Holstebro at have begået voldtægten samt knap en måned senere at have forsøgt at begå endnu en voldtægt mod det kvindelige offer. Han tilstod desuden frihedsberøvelse samt forsøg på frihedsberøvelse.

Han blev fredag 3. marts idømt fem års ubetinget fængsel for voldtægt, forsøg på voldtægt og frihedsberøvelse. Den dømte ankede dommen på stedet til strafformildelse.

Kort tid efter retssagen snakkede Ekstra Bladet med den dømtes forsvarer.

Annonce:

- Han har vidst, at hun var en enlig kvinde, og dommeren lagde vægt på, at det var planlagt. Han er dømt for overfaldsvoldtægt, men de kendte ikke hinanden, siger Karsten Hjorth Larsen, der er forsvarer for den 19-årige mand, kort tid efter at dommen er faldet.

Den unge mands forsvarer fortalte desuden, at teenageren blev mentalundersøgt forud for retssagen, og at undersøgelsen fandt ham strafegnet.

Gagball og gaffatape
I sommeren 2022 medbragte Patrick Graff Pedersen en rulle gaffatape, da han natten til 25. juli gik ind ad den ulåste dør til offerets bolig.

Tapen brugte han ifølge retsdokumenter til at binde kvinden på hænder og fødder, ligesom han brugte tapen til at dække for kvindens øjne. Efterfølgende tvang han en gagball ind i munden på hende, hvorefter han begik en række seksuelle overgreb mod kvinden.

En gagball er et stykke sexlegetøj, hvor en kugle er fastgjort til en rem. Kuglen placeres i munden, mens remmen spændes rundt om hovedet.

Han vendte tilbage knap en måned senere for at gentage gerningen 22. august, men denne gang var døren låst.

Annonce:

I retten kom det frem, at han havde gået forbi adressen flere gange, og vidste, at der boede en kvinde. Og da han senere vendte tilbage, så var det ifølge TV Midtvest, for at han kunne 'få den rare følelse igen'.

Udover fem års fængsel, så skal Patrick Graff Pedersen betale 150.000 kroner i erstatning til offeret.

Flemming Hother, senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, mener ikke, at dommen stemmer overens med den begåede kriminalitet.

- Det er min opfattelse, at fem år er for lidt. Nu er det op til statsadvokaten, om der skal ankes til skærpelse af straffen. Det er ikke i tråd med det, vi havde forventet, siger han til Ekstra Bladet.

Frafald af anklager
Flere anklager frafaldt forud for dommen.

Den 19-årige mand blev i første omgang sigtet for vidnestrusler, efter han havde truet det kvindelige offer med, at ville voldtage hende igen, hvis hun meldte ham til politiet.

Han var ligeledes anklaget for blufærdighedskrænkelse. Dagen efter det mislykkede forsøg på at trænge ind til det kvindelige offer igen, blev han tilfældigt spottet i et skovområde, hvor han havde sex med en lolitadukke.

Senioranklager Flemming Hother forklarer frafaldet af sigtelserne således:

- Det er altid en svær vurdering i sådan nogle sager her. På den ene side ville det ikke have betydning rent strafudmålingsmæssigt, hvis de var taget med. På den anden side så har vi vurderet, at det var den mest hensigtsmæssige løsning at frafalde de to forhold, for at få en tilståelsessag som denne gennemført.

En uskyldig kvinde blev varetægtsfængslet i 255 dage i en stor hash-sag. I dag kan hun ikke få erstatning, selvom hun blev pure frikendt. Hør mere i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: