Gal knivmand går til angreb på politiet

Optagelser fra betjents kropskamera viser, hvordan knivsvingende galning gik til angreb på to politifolk. Se videoen nedenfor

Politiet i engelske Northamptonshire har netop frigivet en video, som viser, hvordan to politifolk i marts sidste år blev angrebet af en gal mand med en stor kniv, da de rykkede ud til en anmeldelse af husspektakler i byen Corby.

Da betjentene Alex Prentice og Debbie Wishart ankom, blev de mødt af af den stærkt ophidsede Lee Vickers, som trods betjentenes brug af peberspray gik til angreb med en cirka 20 centimeter lang kniv.

Det lykkedes Lee Vickers at ramme Alex Prentice med kniven, men til alt held havde han beskyttelsesvest på, som fik kniven til at bøje af.

- Hvis kniven havde siddet en lille smule højere, så havde den ramt mig i halsen i stedet, har Alex Prentice efterfølgende udtalt til BBC Crimewatch.

Som man kan se i videoen, lykkedes det efterfølgende de to betjente at få pacificeret Lee Vickers, som fik tre og et halvt års fængselsstraf for overfaldet.

- De (betjentene, red.) udviste begge to mod, kølig beslutsomhed og en enestående professionalisme, da de blev konfronteret med ekstrem fare, lyder det i en udtalelse fra politiet i Northamptonshire.

Det kan være farligt at arbejde indenfor politiet. Her er det en amerikansk kvinde, som knivoverfalder en betjent på politistationen:

Krimi Amok på politistationen: Kvinde skærer betjent i halsen