Gasflasker brugt til bokssprængning i Nordjylland

Der udbrød brand, da ukendte gerningsmænd natten til fredag forsøgte at sprænge en hæveautomat med gasflasker

Nordjyllands Politi fik i nat ved firtiden en anmeldelse om en alarm fra hæveautomat tilhørende Den Jyske Sparekasse i Hvalpsund.

Politi- og hundepatruljer blev straks sendt til stedet, hvor et vidne havde hørt et brag og så kort efter en personbil, der kørte væk fra stedet i høj fart, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelse.

Hæveautomaten var placeret i væggen ved en genbrugsforretning på stedet, og mens politiet var på vej, udbrød der ligeledes brand på stedet. Derfor blev brandvæsnet også sendt til stedet, og de fik kort efter slukket branden.

Det viste sig at ukendte gerningsmænd har forsøgt at lave en bokssprængning på stedet, og har efterladt gasflasker og slanger på stedet. En fremgangsmåde, der ikke er ny i kriminelle kredse.

- Det er en velkendt måde at lave bokssprængning på, det har vi set over hele landet, siger Karsten Højrup Kristensen, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Nordjyllands politi har fredag morgen lavet tekniske undersøgelse på stedet, men er nu færdige med arbejdet.

- Der er ingen oplysning om beløbet i hæveautomaten, men der er ikke noget, der tyder på, at gerningsmændene har fået adgang til pengene, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Der er på nuværende tidspunkt  ingen nærmere beskrivelse af bilen eller eventuelle personer, men Nordjyllands politi efterlyser vidner, der har set mistænkelige biler eller personer i Hvalpsund sidst på natten.