Gemte maskinpistol hos forældre: Idømt 2,5 års fængsel

En 20-årig mand fra Aarhus er blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel for at have gemt en maskinpistol hos sine forældre i september i år. På mandens egen adresse fandt politiet desuden flere kilo stoffer

Forældrene anede tilsyneladende intet om, at der i september i år lå en halvautomatisk maskinpistol under en seng i deres hus.

Deres 20-årige søn opholdt sig ofte hos dem i deres hjem i Risskov, og her havde han altså valgt at gemme skydevåbnet og flere patroner i en taske.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ransagede lejlighed
Tidligere samme dag i september, som våbnet blev fundet, havde politiet stoppet en bil i den nordlige del af Aarhus. I bilen fandt de blandt andre den 20-årige mand, som havde både kokain og hash på sig.

Derfor besluttede politiet sig for at ransage den unge mands lejlighed, hvor de fandt hele syv kilo hash i en taske, mange tusinde kroner i kontanter samt flere våben i form af baseballbat, en kniv og en totenschlæger.

Politiet fandt ud af, at manden ofte boede hos sine forældre, og de valgte derfor at besøge deres hus i Risskov også.

Her fandt de så maskinpistolen og flere patroner gemt i en taske under sengen.

Tilstod alt
Ved Retten i Aarhus stod den 20-årige tiltalt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, ulovlig våbenbesiddelse og narkosalg.

Han tilstod alle forhold og valgte at modtage dommen på to et halvt års fængsel. Den straf var specialanklager Dorthe Lysgaard tilfreds med.

- En maskinpistol med flere patroner isat kan forårsage stor skade, og jeg er derfor tilfreds med, at politiet har fjernet et voldsomt skydevåben fra gaden, og at gerningsmanden har fået en længere fængselsstraf.

- Samtidigt er jeg tilfreds med, at politiets effektive efterforskning har gjort, at der falder dom under tre måneder efter, at den 20-årige blev anholdt, udtaler hun i pressemeddelelsen.