Gemte sig fra masseskyderi i et skab: For 70 år siden gjorde hendes bedstefar det samme

70 år efter teenageren Carly Novells bedstefar overlevede et masseskyderi ved at gemme sig i et skab, gjorde hun det samme

5 ting, der er sværere at skaffe i USA end våben. Redigering: Henrik Houlberg

Historien gentog sig selv, da 17-årige Carly Novell tog i skole på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida 14. februar.

Der gemte hun sig i et skab under masseskyderiet, der har kostet 19 mennesker livet - netop som hendes bedstefar gjorde 70 år før hende.

(Ovenfor ses Carly Novell til højre sammen med en bekendt.)

Carly Novells bedstefar, Charles Cohen, var nemlig vidne til USAs første masseskyderi.

Der dræbte Howard Unruh 13 mennesker og sårede tre, da han 6. september 1949 gik amok i Camden i New Jersey med en pistol, skriver Huffington Post.

- Dette er min bedstefar. Da han var 12 år gammel, gemte han sig i et skab, mens hans familie blev myrdet under det første masseskyderi i Amerika. Næsten 70 år efter gemte jeg mig også fra en morder i et skab. Disse begivenheder burde ikke gentages. Noget er nødt til at ændre sig, skrev Carly Novell på Twitter efter skyderiet.

I løbet af 20 minutter mistede Charles Cohen sin far, mor og bedstemor, mens han gemte sig i et skab, som hans mor havde beordret ham ind i.

Artiklen fortsætter under billedet...

Charles Cohens forældre Rose og Maurice blev skudt af Howard Unruh, der indtil sin død i 2009 havde været indespærret siden skyderiet i 1949. Foto: AP
Charles Cohens forældre Rose og Maurice blev skudt af Howard Unruh, der indtil sin død i 2009 havde været indespærret siden skyderiet i 1949. Foto: AP
 

Eleverne sørgede under en mindeceremoni for ofrene af skyderiet. Foto: Carlos Garcia Rawlins Krimi Skole-massemorder advarede elev: 'Du må hellere komme ud herfra'

Gemte sig i et skab med 18 andre
Selv gemte Carly Novell sig også i et skab, da elever og lærere på Marjory Stoneman Douglas High School blev beskudt 14. februar af teenageren Nikolas Cruz. Sammen med 18 af sine klassekammerater gemte hun sig i et skab i skolens avislokale.

Der var Carly Novell skånet for at høre og se alt der foregik, men hende og klassekammeraterne vidste ikke, om den næste, der ville åbne døren, var gerningsmanden Cruz eller politiet.

- Vi var alle klemt sammen i et skab, og jeg trøstede mine venner, mens de fik angstanfald. Jeg vidste ikke, hvornår jeg ville kunne komme ud. Jeg vidste bare, at jeg blev nødt til at overleve, og jeg blev nødt til at sørge for, at alle var ok. Jeg har aldrig været mere lettet, end jeg blev, da politiet kom og hentede os, sagde hun til Huffington Post.

Carly Novell slap afsted med livet i behold, ligesom hendes bedstefar gjorde 70 år tidligere.

En domstol i Florida besluttede torsdag at varetægtsfængsle Nikolas Cruz, 19, uden mulighed for løsladelse mod kaution. Foto: AP Krimi Tilstår skolemassakre: Dræbte 17 personer og gik på McDonald's