Annonce:
Annonce:

Genbo til bombe-fabrikken: Vi er da nervøse

Karen Marie Pedersen anede ikke, at hun boede tæt på lager med 1,5 ton ren krudt

Reportage Claus Jessen
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg er ikke bange. Men vi er da nervøse og utrygge. Vi anede ikke, at der var så meget ulovligt fyrværkeri i den pæne røde gård.

Karen Marie Pedersen sover ikke længere godt om natten efter at det fredag aften blev afsløret, at hun boede tæt på den regulære bombe-fabrik på Bommerlundvej i Jels.

Mistænkt 'bombemand' erkender sig delvist skyldig

Politiet beslaglagde, hvad der svarer til 1,5 ton ren krudt fredag. Noget af fyrværkeriet var så ustabilt, at de professionelle eksperter end ikke turde at transportere krudtet bort. Det blev i stedet sprængt i luften natten til lørdag.

- Der blev fundet et andet fyrværkeri-lager ikke langt herfra for et år siden. Så jeg føler mig ikke længere tryg i mit eget hjem, lyder det fra Karen Marie Pedersen.

Annonce:

Dømt før
Den ældre kvinde kender overhovedet ikke noget til den 40-årige mand, som retten i Esbjerg lørdag varetægtsfængslede i fire uger. Og det kan hun være mere end glad for. For så havde hun nemlig haft grund til at være ekstra nervøs over genboskabet.

Den 40-årige blev nemlig i 2011 sendt et år bag tremmer for sammen med to professionelle fyrværkere at have produceret godt 200.000 livsfarlige kanonslag.

Der blev dengang beslaglagt materialer på gården til at kunne fremstille i alt 300.000 kanonslag.

Kom mystiske biler
- Vi har da bemærket, at der om natten er kommet mystiske lastbiler ned ad grusvejen. Men hvad de har skullet der, det ved vi jo ikke, lyder det fra Karen Marie Pedersen.

Hun vågnede i nat ved, at hele huset rystede af eksplosioner.

- Politiet havde lige glemt at fortælle os om, at de sprængte noget af krudtet, lyder det fra en hovedrystende Karen Marie Pedersen.

Den allernærmeste nabo til det eksplosive krudt-lager er en kvinde, som havde lejet stuehuset til lagerhallen af den nu sigtede mand.

Annonce:

Naboen flytter
- Nej, jeg gider ikke at tale med pressen. Jeg kender ikke manden. Jeg er ved at flytte, og det har ikke noget denne sag at gøre. Jeg har haft planlagt flytningen længe, lød det fra kvinden.

Den nærmeste nabo til bombefabrikken boede i stuehuset. Hun var igang med at flytte lørdag eftermiddag.
Den nærmeste nabo til bombefabrikken boede i stuehuset. Hun var igang med at flytte lørdag eftermiddag.
 

Heller ikke den sigtede mands mor ønskede at tale med pressen, da hun pludselig af egen drift dukkede op ved det nu amputerede fyrværkeri-lager.

- Er du ikke flov over dit arbejde, lød det fra den yderst aggressive kvinde.

Moderen ønskede dog ikke at kommentere, at hendes søn kunne have forvoldt mange menneskers død, hvis de store mængder krudt var røget i luften.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: