General Electric sagsøger Danfoss for overpriser

General Electric vil have erstatning af Danfoss, fordi koncernen mener at have købt kompressorer for dyrt

Danfoss risikerer at skulle betale et trecifret millionbeløb i erstatning til General Electric (GE).

Ifølge Børsen har den amerikanske koncern sagsøgt den sønderjyske virksomhed som en udløber af den kartelsag, der allerede har kostet den danske industrivirksomhed en bøde på 669 millioner kroner.

Danfoss har indrømmet at have været en del at et større kartel af kompressorproducenter, som har koordineret priser og markedsandele.

Det har fået General Electric, som har købt kompressorer af Danfoss og de øvrige firmaer i kartellet for mere end en milliard dollar, til at reagere.

- GE har indleveret et krav mod de sagsøgte Danfoss-selskaber og andre medlemmer af kompressorkartellet i et forsøg på at få erstattet den overpris, der er betalt på kompressorkøb for over en milliard dollar, hedder det i et af dokumenterne fra GE's advokat, som Børsen er kommet i besiddelse af.

Når særligt Danfoss er i skudlinjen, er det, fordi selskabet ifølge GE har været en af hovedkræfterne - en såkaldt ringleader - i kartellet.

Det har chefadvokat Anders Stahlschmidt dog tidligere afvist skulle være tilfældet.

- Det mener vi herfra ikke, at der er nogen reel risiko for. For Danfoss er ikke og har aldrig været ringleader i sagen, sagde han til Børsen.

Danfoss har allerede betalt 19,7 millioner kroner til en gruppe utilfredse amerikanske kunder i forbindelse med et gruppesøgsmål, som endte i forlig.