Genhuset hos mc-klub: Her er familiens nye bolig – Ekstra Bladet
Krimi

Livet ændrede sig på et splitsekund for familien Klinke, da deres hus på Lundby Hovedgade i Lundby på Sydsjælland brændte ned til grunden 2. oktober i år.

Siden har de været genhuset i mc-klubben Bikerhoods festlokale, selvom de ingen relation havde til motorcykelentusiasterne på forhånd.

Privatfoto
Privatfoto

Og nu er far, mor, søn, svigerdatter og et væld af hunde og hvalpe rykket ud i fire beboelsesvogne, som står lige foran Bikerhoods klubhus i Lundby.

– Det går rigtig godt. Det er næsten som at komme hjem, siger Henriette Klinke, der har bevaret en ukuelig optimisme, selvom familien mistede alle deres ejendele ved branden i deres lejede hus - som de ikke kan flytte tilbage til.

De har oplevet en utrolig varme, ikke bare fra mc-miljøet, men også fra lokalsamfundet og andre, der har valfartet til med tøj og ting til både familien og hundene.

Privatfoto
Privatfoto

Privatfoto
Privatfoto

Privatfoto
Privatfoto
 

I de nye beboelsesvogne bor sønnen og svigerdatteren i en vogn ovenpå og forældrene nedenunder. De har soveværelse, ekstra værelse, stue og køkken og toilet og bad.

To af familiens hunde havde fået hvalpe dagene før branden. Dagen efter branden fødte den tredje.

De ser sådan her ud i dag:

Privatfoto
Privatfoto

Privatfoto
Privatfoto
 

Familien Klinke bor kun i den ene del af den nedbrændte ejendom, mens en fiskerøgerivirksomhed holder til i den anden. 

Politiet og Dansk Brandinstitut har været ude og lave brandundersøgelser to gange, den ene gang sammen med indsatslederen og den første røgdykker på stedet for at danne et samlet overblik.

– Der er ikke noget mistænkeligt i branden, og konklusionen er, at den er opstået i en form for elektrisk installation i erhvervsdelen af huset, siger Peter Hvidberg, leder af lokal efterforskning i Næstved.

Han tilføjer, at man ikke kan sige, om der er tale om en kortslutning eller en overophedning.

– Det er rigtigt svært at sige, for det er virkelig brændt, siger han.

 

 

Henriette Klinke har på Ekstra Bladets opfordring billeder af deres nyindrettede hjem i beboelsesvognene.

Forsikringen dækker, at de kan bo her tolv måneder.

– Også håber vi, at vi kan finde en udlejer, der har noget, vi kan leje, siger Henriette Klinke og konstaterer, at den del af huset, de boede i, ikke kan bygges op igen.

– Vi vil så gerne blive i Lundby. Vi har lært så mange fantastiske mennesker at kende. Så vi søger med lys og lygte og håber, at der er en udlejer, der melder sig på banen, siger hun. 

Bikerhood er en rygmærkeklub, der er godkendt af Bikerfonden, men Kim Weiler fortæller, at de ikke er en såkaldt 1 %-klub som Bandidos og Hells Angels.

- Vi er ikke supportere eller underlagt nogen. Vi er en neutral mc-klub, som kører på motorcykler og har rygmærke. Og de fleste af os har arbejde, familie og børn, siger Kim Weiler, der selv er selvstændig med et gulv- og tømrerfirma. Klubbens talsmand og road captain 'Frø' er lærer på en produktionshøjskole.

Men de taler med alle, og flere mc-klubber har været på besøg i klubben. Klistermærker i klubhuset viser, at det gælder både Hells Angels, Bandidos og en række andre rygmærkeklubber.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind